- 1/2 kg. taze börülce
- 3-4 diş sarmısak
- 1 adet limon
- tuz, zeytin yağ
yapılışı: Börülceleri güzelce ayıklayıp, yıkıyoruz. Su dolu tencerede haşlıyoruz. Haşlama suyuna tuz da koyabiliriz. Haşlandıktan sonra suyunu güzelce süzüyoruz. Salata kabına alıp üzerine sarımsak, zeytin yağ ve limon karışımını güzelce yayıyoruz.
afiyet olsun....
5 yorum:
vallahi börülce nasılda burnumda tütüyor ekrandan bile azımın suyu akmıyor desem yalan olur.ama egeli olarak ufacık bi tavsiyem var soslama aşamasında soslayıp 1 2 saat kapaklı bir kapta dolapta bekletirsen ve özellikle bunuda çok sogumadan yaparsan dadına doyamassın canım.moldovadanda sana kucakdolusu selamlar.
Nasıl canım istedi şimdi.
Sevgiler canım.
tüh benden önce yayınlamışsın:)))
ellerine sağlık canım, süsü de pek güzel olmuş..
ellerine sağlık arkadaşım bende çok severim börülceyi,hele de bizim buralarda şimdi heryer börülce,biraz sonra ben de pazara gidip börülce alıcaktım,sevgiler...
Iste ben buna hayir diyemem! Canim cekti.. ne yalan soyleyeyim:)
Yorum Gönder