- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 2-2,5 yemek kaşığı kakao
- üzeri için:
- 1 paket kremşanti
- 3/4 bardak süt
- toz antep fıstığı
- şerbeti için:
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- 1/2 limon
yapılışı: Öncelikle soğumaları için kremşanti ve şerbeti hazırlayalım: Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın. 6-7 dk sonra limon suyunu ekleyin. Biraz daha kaynatıp ocağın altını kapatın. Kremşantiyi sütlü ekleyip mikserle kıvam alana dek çırpıp buzdolabına kaldıralım.Kek için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Sonra yağı ve yoğurdu ilave edip karıştırmaya devam edin. İrmiği ekleyin. Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin. Hamuru yağlanmış kalıba döküp ve 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Fırından çıktıktan sonra sıcak tatlıya soğuyan şerbeti dökün. Tatlı şerbetini çektikten sonra fazla geniş olmayan bir bardağın ağız kısmını tatlıya koyarak yuvarlak şekilde kesin. (Bardağı kalıp gibi kullanarak kesmeyi denedim ama tatlı dağıldı ben kare kestim. üç dilimini kakaolu kısmı için kullandım) Bu yuvarlak dilimleri bir servis tabağına alın. Tatlının kalan kısımlarını bir araya toplayın. Üzerine kakaoyu ilave edip karıştırın. Sonra bu karışımı tatlıların üzerine paylaştırın. Soğuyan krem şantiyi şanti torbası ile tatlıların üzerine sıkın (eğer tamamen soğumadı ise kıvamı koyu olmadığından tatlıların üzerinden akabilir) ve üzerini antep fıstığı ile süsleyin...
afiyet olsun...
6 yorum:
selam,çok güzel olmuş ellerinize sağlık hayırlı ramazanlar sevgiler
bu haliyle nefis olmuş belli.ellerine sağlık canım.afiyetler olsun...
hepsi birbirinden nefis olmuş....
çok severim revaniyi..böylesi de çok orjinal olmuş..ellerine sağlık canım..
eline sağlık gülaycım revani enfes görünüyor... afiyet bal şeker olsun
Ellerine sağlık canım hayırlı ramazanlar
Yorum Gönder