Hafta sonu kırklareline gidiyorum. Kuzenimin düğünü için..Döndüğümde görüşmek üzere diyorum ve tarife geçiyorum.....
malzemeler:
- 5-6 adet patates
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 2 yumurta
- Aldığı kadar unu(çok sert olmayacak)
- galeta unu
- tuz, karabiber
- kızartmak için sıvı yağ
yapılışı: Patatesleri haşlıyoruz. Ezip püre haline getirdikten sonra rendelenmiş kaşar peyniri, bir yumurtayı ve baharatını ekleyip karıştırıyoruz. Çok sert olmayacak şekilde gerektiği kadar un ekliyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil verip buzdolabında yarım saat dinlendirip, önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
afiyet olsun...
12 yorum:
Çok canım çektii:) Ellerine sağlık..
Hayırlı yolculuklar canım. Kuzenine de mutluluklar..
Ben de kroketi ne zamandır denemek istiyordum. Sen vesile oldun. Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık Gülay'cım.
Sevgiler
Canan
Canım ellerine sağlık mutlaka deneyeceğim mutlu hafta sonları...
ellerine sağlık nefis olmuş
Ellerinize sağlık harika görünüyor.Sizi arkadaş listeme ekliyorum,sizde beni eklerseniz çok sevinirim.Antalya'dan sevgiler...
patetese bayılırım..kaşara bayılırı..yani mutlaka deneyeceğim..et yemeklerinin sıklıkla yapıldığı bir evde olması şart olanlaran..peki buzluğa atılsa nasıl olur:)
ah arkadaşım.ısrarla denediğim ve her seferinde yüzüme bulaştırdığım bir tarif.ellierine sağlık.acaba yinemi denesem.sevgiler arkadaşım.
aynı ben bildi bileli mutfkak kuşu
görüntü nefis her halini seviyorum patatesin
sevgiler ellerine sağlıkkkk
benim cocuklar bayilir buna enfes görünüyor ellerine saglik sevgiler iyi haftalar
keşke un miktarıda olsaydı onu tutturamayabilirim:(
merhaba gülşah,
kullanılacak patates aynı miktarda olmaz diye un miktarını yazamamıştım.. çok sert olmayacak şekilde ayarlayabilirsin...
sevgiler....
güzel oldu gerçekten denemeye değer tavsiye ederim.
Yorum Gönder