Bu Blogda Ara

26 Ağustos 2009 Çarşamba

HÜNKAR BEĞENDİ

İftar daveti için yaptım. Hünkar beğendi bana göre davet sofralarında konuklarınız için hazırlanacak güzel bir yemek. Patlıcanı çok seven biri olarak en sevdiğim yemeklerdendir.
Ayrıca bu tarifi canım arkadaşım sevilin ev sahipliği yaptığı iftar bereketi etkinliği-3 için gönderiyorum.
malzemeler:
  • 1 kilo patlıcan
  • 1,5 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı un
  • 500 gr kuşbaşı doğranmış kuzu eti
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet tane kara biber
  • 1 adet defne yaprağı
  • 2 diş sarmısak
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı muskat
  • tuz, karabiber

yapılışı: Patlıcanları ateşte közleyip ayıkladıktan sonra 10 dakika limonlu suda bekletelim. Daha sonra sudan çıkartıp suyunu süzdürdükten sonra bir tahta üzerinde kıyalım. Bir tencereye yağla unu bırakıp hafifçe kavurduktan sonra patlıcanları ilave edelim. Karıştırarak yavaş yavaş sütü katalım. Ezerek kısık ateşte 10 dakika pişirelim. Ayrı bir tencerede yemeklik doğradığımız etleri ilave edip etlerin rengi dönünceye kadar kavuralım. Küçük küçük doğradığımız domatesleri, tane karabiberi ve defne yaprağını ete ilave edelim. Üzerini geçecek kadar su ekleyerek etler yumuşayıp suyunu tamamen suyunu çekinceye kadar pişirelim. Beğendiyi tuz karabiber ve muskatla tatlandıralım. Servis tabağına beğendiyi alıp, ortasını havuz gibi açalım. Buraya hazırladığımız etten bırakıp sıcak servis yapalım.

afiyet olsun...

3 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

bayılırım patlacana ve hünkar beğendiye:)
enfes bir çekim olmuş.

ellerine sağlık Gülaycım..

Adsız dedi ki...

beğendiye kaşar peyniri de konur biliyorum..

raybanoutlet001 dedi ki...

canada goose
nike shoes
michael kors uk
tennessee titans jersey
salomon shoes
snapbacks wholesale
ralph lauren outlet
chicago bears jerseys
dallas cowboys jerseys
nba jerseys