Ayrıca bu tarifi canım arkadaşım sevilin ev sahipliği yaptığı iftar bereketi etkinliği-3 için gönderiyorum.
malzemeler:
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tarçın
- yarım limonun suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- tuz
- 10-15 adet küçük patates
Yapılışı: Sarımsak ve soğanı küçük küçük doğrayın. Baharatları, limon suyunu, zeytin yağını ilave edip karıştırın. Bagetleri ateşte tütsüleyip yıkayın. Hazırlanan karışımın içine bagetleri ilave edip, güzelcene karıştırın. 2-3 saat buzdolabında bekletin. Diğer taraftan patatesleri güzelce yıkayın. Kaynayan suda 5 dakika patatesleri haşlayın. Haşlanmış kabuklu patatesleri elma dilimi şekilde kesin. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serip bagetleri üzerine koyun. kalan karışımın içerisine haşlanmış patatesleri koyup güzelcene karıştırın. Bunları da fırın tepsisindeki bagetlerin yanına dizin. fırında 200 derecede üst rafta kızarana kadar pişirin, üstü kızarınca ters çevirin alt tarafını da kızartın.
Afiyet olsun...
Bu fotoğrafta fırına vermeden önceki hali....
2 yorum:
kate spade sale
ray ban sunglasses
converse trainers
christian louboutin uk
cheap ray ban sunglasses
true religion outlet
uggs outlet
polo ralph lauren
clippers jersey for sale
nike roshe
nike foamposite
retro jordans
burberry
retro jordans
yeezy
real jordans for sale cheap
air jordan 13
lebron soldier 11
nike flyknit
yeezy boost 350
Yorum Gönder