Asma pidesi bizim yöreye ait bir lezzet.. Bizim evde yazın çok sık yapılır ve sevilerek yenir. Çay saatlerinde ve öğün olarak yanın da bir bardak ayranla nefis oluyor..
malzemeler:
- 2 bardak mısır unu
- 1,5 bardak yoğurt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 demet taze soğan
- yarım demet nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- pul biber
- 250 gr. taze asma yağrağı
yapılışı: Yeşil soğan ile naneyi yıkayıp ince bir şekilde doğruyoruz. Asma yaprağı hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz. (kek kıvamından biraz koyu olacak) Asma yapraklarını yıkayıp teflon tavaya biraz sıvı yağ döküp boşluk kalmayacak şekilde diziyoruz hazırladığımız harçtan döküyoruz. (bu ölçü ile 3 tava çıkyor siz ne kadar yapmak istiyorsanız ölçüyü ona göre ayarlayabilirsiniz.) Üzerini yine yapraklarla kaplayıp alt üst pişiriyoruz. (çevirme işlemini ben balık tavasının kapağı ile yaptım) dilimleyip servis edebilirsiniz..
10 yorum:
Canım ben bunu bir yemek programında görmüştüm gerçekten çok ilginç...
Ellerine sağlık hayırlı cumalar.
Gülaycığım harika bir lezzet gibi görünüyor. Hiç yemedim, ama yemek için dayanılmaz bir istek duydum şimdi :) Ellerine sağlık canım, sevgiler...
ne kadarilginçbir tarif..her yörenin kendine has lezzetleri var..tadını merak etmedim değil..ellerine sağlık..izlemey aldım senicanım..seni de beklerim..
Merhaba Gülay hanım ..Sitenizi ilk kez ziyaret adiyorum.(asma Pidesi Tarifi sayesinde farkettim)
Asma pidesinin tarifiyle karşılaşmak beni çok sevindirdi ..Bu lezzete bayılırım. Ama biz taze soğan koymuyoruz ..ilk fırsatta sizin yaptığınız şekliyle de deniycem..Kırklarelili biriyle karşılaşmaktan çok mutlu oldum.. Sevgiler..
İlk defa duyup görüyorum ama hoş görünüyor,ellerinize sağlık.sevgiler.
aaaa gülayım
bende bu tarifi ilk defa duyanlardanım
valla harikasın ellerine saglık seni kardeşime mi alsam ne
bu kadar becerikli bir geline ihtiyacımız vardı sorması ayıp kaç yaşındasın
bak görücüye cıkıyon ha
neyse pazar gunu bir alıcı gözle bir daha bakam gelin adayımıza demi :)
kız olursun demi beni görümce olarak alırmısın :))))))))
çok ilginç bi tarif eline sağlık
bunu pek kimse bilmez bir bileni görmek ne güzel.bizde yaparız ve çok severiz.ne de olsa trakyalıyız:):):)
Asma pidesi benim en sevdiğim ve yapmaktan en zevk aldığım tariflerden biri ben sadece bizim yöreye ( Bursa)ait bilirdim demek Kırklarelinde de yapılıyormuş, bir kaç gün önce yaptım arkadaşlarım bayıldı nasıl bişey nasıl bişey derlerken bir de baktım silinip süpürülmüş :)) tek fark biz mısır unu koymuyoruz sadece unla yapıyoruz mısır unuylada deniycem mutlaka ellerinize sağlık...
babaannemin yaptığı yemeklerdendi.Görünce çocukluğum aklıma geldi. Teşekkürler.
manisa suna
Yorum Gönder