Bu Blogda Ara

8 Eylül 2009 Salı

GÜLLAÇ

ramazanın gülü güllaç:)
Benim için iftar sofrası denince olmazsa olmazı hurma ve güllaçtır. Bu benim ilk yaptığım güllaç.. Çok da beğenildi. Gelen misafirlerimiz hazır sanmışlardı. Her ramazan, kardeşimin eşi nihat yapardı. Çok da güzel yapar. Bu yıl işlerinin yoğunluğundan olsa gerek daha yapmadı. Ben de deneyim bakalım dedim. Tarif zaten aldığınız güllaç yaprakların ambalajın arkasında yazıyor. Tabi tek püf noktası kullandığınız güllaç yaprakların markası saffet abdullah olacak.
malzemeler:
  • 1 paket güllaç yaprakları
  • 3 lt. süt
  • 1 kg. şeker
  • üzerini süslemek için:
  • dövülmüş ceviz,badem,fıstık,fındık,kiraz şekerlemesi

yapılışı: 3 litre süt,1 kg şeker ile kaynatılıp ılık vaziyete getirildikten sonra,tepsiye konan her güllaç yaprağının parlak tarafı üzerine kepçe ile ılık süt gezdirilir.Güllaç yaprakları bittiğinde kalan süt güllaçların üzerine dökülür.Buzdolabı veya serin bir yerde yarım saat bekletildikten sonra üzerine dövülmüş ceviz,badem,fıstık,fındık ile süsleyip dilimleyerek servis yapılır.

afiyet olsun...

9 yorum:

tatlilar gülcandan dedi ki...

iyi aksamlar bu tatliya bayilirim hem hafif hem lezletli .Ellerine saglik canim afiyet olsun .Sevgiler öptüm.

ebruli dedi ki...

Merhaba gulay, ben Ebru nuansta tanismistik seker hamuruyla kurabiye suslemesi uzerine konusmustuk.. Umarim hatirlamissindir...:) istedigin malzemeleri buldunmu? Ne yapacagina karar verdinmi? Blogunu biraz inceledim tariflerin gercekten guzel eminim kurabiye konusundada com basarili olursun. Blogunu takip edicem kendine iyibak.....:)

HÜLYA dedi ki...

iştah kabartan harika bir sunum ve süsleme olmuş gülaycım ellerine sağlık şimdi olsa ne güzel yenirdi. üüüf....afiyet olsun size

Limonlu Kek dedi ki...

Süpperrr görünüyor, Saffet Abdullah ise eminim ki daha da güzeldir, canım çekti şimdi Gülaycığım :) Ellerine sağlık...

ozlemhan dedi ki...

Canım ellerine sağlık bende çok severim güllacı

Sevil Şahin dedi ki...

gülay banada kaldımı canım bilirisin ben çok severim bak şimdiden diyorum ben sana geldiğimde aynen vböyle güllaç isterim yoksa tüm blog alemine şikayet ederim seni hehehehe

gülay mutfakta dedi ki...

ebru canım tabi hatırladım:) ziyaretin beni çok mutlu etti..yok daha ne yapsam diye karar veremedim. diş buğdayını ekimin ilk haftası yapacağımız için biraz daha vaktim var.. inş. becerebilirim. senin bloğunu sabırsızlıkla bekliyorum. yaptığın pastaları da çok merak ediyorum:) haber verirsen çok sevinirim..
sevgilerimle...

sarımutfak-hande dedi ki...

offfffffffff nefis bir görüntü ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

longchamp longchamps
nike air max 2017
adidas shoes
lebron 14
basketball shoes
adidas crazy explosive
yeezy shoes
asics gel kayano
links of london
adidas ultra boost