Küçük bir not; börekleri bir gün önce hazırladım. Buzdolabın alt kısmında beklettim. Servis edeceğim zaman yumurta ve galete ununa bulama işlemini yapıp pişirdim. Daha denemedim ama buzluk kısmında saklayıp, dileğimiz zaman da pişerebiliriz.
malzemeler:
- 3 adet yufka
- 1 kutu krema (200 ml)
- iç harçı:
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 250 gr. kıyma
- 1 adet soğan
- karabiber, pulbiber, kimyon,tuz
- üzeri için:
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı galete unu
yapılışı: Bir tencereye sıvıyağ alın. Yemeklik doğradığınız soğanı kavurun. Kıymayı ilave edip, rengi değişine kadar kavurun. Baharatlar ile tatlandırın. Tezgaha üç yufkayı üst üste koyun. Üçünçü yufkanın üzerine fırça ile kremayı sürün. Önce yufkayı 4 eşit parçaya bölün. Her bir parçayıda 5'e bölün. (sigara böreği şeklinde) Kıymalı harçı her bir parçaya eşit şekilde paylaştırın. Muska böreği yapar gibi başlayıp, daha sonra yufkanın ucundan tutup, yumak sarar gibi yuvarlak olacak şekilde sarın. Avucunuzun içinde sıkıştırarak daha yuvarlak olmasını sağlayın. Önce çırpılmış yumurtaya sonra galete ununa bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin..
afiyet olsun....
18 yorum:
ellerinize saglık çok güzel görünüyo..yufkalı olmasına çok sasırdım,poğaça gibi görünüyor..değişik bi tarif denenecekler listeme ekledim..
Gülaycım bende çok beğendim ve not aldım ilk fırsatta yapacağım :)) tatlım bu arada
benim yeni adresim bu oldu beklerim :)
sevgiler
http://www.birdemliksohbet.com
gerçekten çok ilginçmiş.not aldım deneyecegim.ellerine saglık.
canımm ellerine sağlık Gülaycığım,
böreklerin çok güzeller tatlımmm:)
tadanlar 1-2-3 dememiş yemiştirler ohh afiyetler olsun:)
çok değişik olmuş. ellerine sağlık canım
Bu börekler çok şirinler. Yufkayla yapılmış çok ilginç, tarifi kaydettim bile..
Ellerine sağlık Gülay'cım..
sevgili Gülay
ilk olarak malzemeleri yazarken 250 gr. kıyma yerine "kırma" yazmışsın insanları yanıltabilir diye belirteyim dedim
Börekler güzele benziyor denemek üzere aldım canım ancak bir sorum var sadece 3. yufkayamı krema sürüyoruz diğerleri kurumu kalıyor alt katta?
cevaplarsan sevinirim
sevgiyle kal
merhaba papatya,
uyarman için teşekkürler...
evet iki yufka kuru oluyor son üçüncü yufkaya kremayı sürüyorsun.. zaten sararken de ve elinle sıktığında dışına kadar ıslanıyor:)
sevgiler...
harika görünüyor tadı da nasıl güzeldir sıcak sıcak alabilirim...ellerine sağlık
Gülaycım ben de görüntüsünü galeta unlu poğaçalara benzettim gerçekten. harika bir tarifmiş. ellerine sağlık
GÖRÜNTÜSÜ ÇOK ŞIK BU BÖREKLERİN ELLERİNE SAĞLIK..
GÜZEL BİR HAFTA SONU GEÇİRMENİZ DİLEĞİYLE..
çok farklı bir börek içindeki krema harika bir lezzet katmıştır
ellerine sağlık arkadaşım
Görüntü galeta unlu poğaça gibi gerçekten ama yufka ile daha bir yenilesi olmuş sanki:)Çok da pratik bir börek olmuş ellerine sağlık..
Merhaba çok değişik ve harikalar poğaça gibi duruyorlar.Yalnız birşeyi anlamadım.Üç yufka üstüste koymuştunuz, üçü de birlikte mi kesiliyor ve sarılıyor acaba ?Cevaplarsanız sevinirim yapacağım da sevgiler...
Çok güzel görünüyor ellerine sağlık sevgiler..
Harika görünüyorlar canım ellerine sağlık
Bu harika tarif için teşekkürler. Böreklerin lezzeti çok farklı oluyor. Herkesin denemesini tavsiye ederim.
merhaba,
güzel yorumunuz için çok teşekkürler...
sevgilerimle
Yorum Gönder