Bu Blogda Ara

16 Ocak 2013 Çarşamba

Cevizli Kereviz Salatası

Gün soframızda yer alan bir salataydı.. Tam da mevsimi iken... Daha önce bir iki tane kereviz salatası tarifi paylaşmıştım. Bu en sade hali, ama portakal aroması da pek yakıştı.. Kereviz alırken yaprakları ne kadar yeşil olursa kereviz o kadar tazedir tabi bi o kadar lezzetli salatanız olur...
malzemeler:
4-5 adet orta boy kereviz
4 çorba kaşığı süzme yoğurt
4 çorba kaşığı mayonez
1/2 demet dereotu
1 diş sarmısak
1-2 su bardağı ceviz 
1-2 çorba kaşığı zeytin yağı
1 portakal kabuğu (isteğe bağlı)
yapılışı: Büyük bir kasede sarmısağı dövün. Yoğurt mayonez, zeytin yağ, portakal kabuğunu ekleyip karıştırın Dereotunu minik minik doğrayıp ekleyin. Kerevizleri soyup yıkayın. Rendeleyip ekleyin. (kerevizleri direk yoğurtlu karışıma rendeleyin yada rendelediğiniz kerevizi sık sık yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın. Ne kadar çabuk yoğurtla karıştırırsanız o kadar beyaz salatanız olur, aksi takdirde rengi değişir.) Ceviz içini tavada kavurun. Elinizle iri parçalara bölün. Karışıma ekleyip karıştın. Servis tabağına alıp, ceviz ile süsleyin.