Bu Blogda Ara

1 Haziran 2009 Pazartesi

ÇİLEKLİ KÖPÜK PASTA

Bir önceki yazımda masadaki etimekli salatanın tafini vereceğimi yazmıştım.Ama bu sabah bloğumu ziyaret eden canım arkadaşım hürmüz çilekli köpük pastanın tarifi nerde diye sordu. Ben pastanın tarifini istiyorum yeğenim çileği çok seviyor ona yapacam diyince onu fazla bekletmemek için bu gün yayınlıyorum.
Biraz önce edirneden kuzenim aradı şimdi bloğunu ziyaret ediyorum katmer poğacalar çok hoşuma gitti tarifini alıyom yarın yapacağım ilk denemede böyle kabarır mı diye sordu?.. Böyle telefon görüşmelerim sanırım budan sonra çok olacak...:)

malzemeler:

  1. 4 adet yumurta
  2. 1 çay bardağı toz şeker
  3. 1 paket toz çilekli jöle
  4. 1 kahve fincanı mısır nişastası
  5. 4 su bardağı süt
  6. 700 gr. çilek
  7. 2 yemek kaşığı pudra şekeri

yapılışı:

  1. Çileklerimizi temizleyip yıkıyoruz.Robotta püre haline getiriyoruz. Bir kenara alıyoruz.
  2. Muhallebisini pişireceğimiz tencereye yumurtaları kırıyoruz iyice çırpıyoruz.
  3. Şekeri ilave edip çıpmaya devam ediyoruz.
  4. jöle ve nişastayı da katıp çırpıyoruz.
  5. Sütü ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  6. Ocağın altını yakıp muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
  7. Püre haline getirdiğimiz çileklerden bir bardak ayırıp geri kalanını muhallebinin içine döküp 3-4 dakika daha kaynatıyoruz ve ocağı kapatıyoruz.
  8. Buzluğa dayanıklı dilediğimiz bir kaba döküyoruz. (ben slikon bir kalıp kullandım)
  9. Buzlukta 5 saat bekletip çıkarttıktan sonra sıcak su olan bir kapta 3-4 dakika bekletip servis edeceğimiz tabağa ters düz ediyoruz.
  10. Ayırdığımız çilek püresine 2 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyip karıştırarak kaynatıyoruz. Biraz ılınınca pastamızın üzerine döküyoruz.(dilerseniz hazır böğürtlenli sosta kullanabilirsiniz)

AFİYET OLSUN..



12 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Canıkm öğlen masada benimde dikkatimi çekmişti tarifi yayınladığın çok iyi oldu sevgiyle kal...
Bu arada şahane gözüküyor hani yemede yanında yat derlerya :))

aleyna dedi ki...

GÖRÜNTÜ GÜZEL EMİNİM TADIDA ÖYLEDİR.SAĞLIKLA KAL.

Adsız dedi ki...

GÜLAYCIĞIM İLK ÖNCE SENİN BU AZMİNE HAYRANIM. GÖRÜNTÜ SÜPER EMİNİM TADIDA SÜPER OLACAK.(DENEYİNCE TEKRAR YORUM YAZARIM.) BİZİM BIDIK YAŞADI.BİDE ŞU TARİFLERİN DİYETİNİ VERSEN SÜPER OLUR. (ŞİŞKOLAR İÇİN YANİ BEN ). HÜRMÜZ

Pasta Perisi dedi ki...

ellerine sağlık canım.çilekte yeni yeni girmişken hayatımıza denenmeli bu tarif :)

Hatice dedi ki...

ismi gibi köpük köpük olmuş, jöle ve yumurta sayısının bunda etkisi var sanırım:)
çok değişik bir tatlı olmuş, ellerine sağlık canım, sevgiler...

Dilek Sokullu CANDAN dedi ki...

Gülay Hn;tarifinizi alıp gidiyorum çok hoşuma gitti.Ellerinize sağlık.
Çile mevsimi bitmeden hemen denemeli.Sevgiler.....

made in funda dedi ki...

sunum çok şık.pasta harika.ellerine sağlık..

e.esma.albayrak dedi ki...

ne kadar güzel gözüküyor dilimleyip servis yapmaya kıyamaz insan :)

Mutfaknotlari dedi ki...

ayyyy bu ne nasıl bir görüntü ellerine sağlık
kopyalayıp dosyama aldım hemen
ilk fırsatta yapılacak

Cafe Pepela dedi ki...

Oy çok şeker duruyor :)
Ellerinize sağlık..
Sevgiyle kalınız..

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık nefis görünüyor,tam zamanıyken bende denemek isterim...

Adsız dedi ki...

çok güzel görünüyor fakat içine kattığınız jöleyi kullanmasak çok fark yaratır mı? Jölenin tatlıya çok bi etkisi var mı acaba?