Bu Blogda Ara

18 Kasım 2014 Salı

Rokalı Buğday Salatası

Sanki buğday sadece aşure yapmak için eve alınıyor  yani bizim evde öyle :)  Oysa böyle ekşili çok lezzetli ve doyurucu bir salata oldu. Bu aralar yaptığım salatalarda yeni tanıştığım Kemal Kükrer'in vişne, koruk, erik ve sumak ekşilerini kullanıyorum.  Bu salatada evde olan koruk ekşisi kullandım. 
malzemeler:
2 su bardağı buğday
1 kutu mısır
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı nar
4-5 adet kornişon turşu
1 adet kırmızı biber
1 demet roka
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
3-4 dal taze soğan
sos için:
koruk ekşisi (1 çay bardağına yakın) (nar ekşisi de olur)
limon (yarım limon)
zeytin yağ
tuz
yapılışı: Buğdayı geceden bir kaseye koyup üzerini geçecek soğuk su koyup, ıslayın. Tencereye alıp, üzerine geçecek kadar su koyup, çok fazla yumuşatmadan pişirin. Derin bir kaseye alın. Kırmızı biberi küp küp doğrayın tavada çok az yağ ile soteleyin. (yada közlenmiş kullanabilirsiniz) Buğdaya ekleyin. Turşuyu ve cevizi minik minik doğrayıp, ekleyin. Tüm yeşillikleri doğrayıp ekleyin. Nar ve mısırı ekleyin. Sos malzemelerini bir kasede çırpıp, üzerine gezdirip, karıştırın. Servis kasesine alıp, üzerini ceviz ile süsleyin.
afiyet olsun...