Bu Blogda Ara

2 Kasım 2014 Pazar

Redmond Mutfağın Yeni Şefi

Geçen haftalarda EKS Mutfakta yapılan bir workshopta çok marifetli yeni bir şef ile tanıştım. Bu şefle sizi de tanıştırmak isterim; Redmond Multicooker...
Neler mi yapıyor daha doğrusu ne yapmıyor diye sorsanız cevabım daha kısa olur :)  
Redmond fırının, ocağın, ekmek yapma makinasının, fondü makinasının, kızartma makinasının, düdüklü tencerenin, yoğurt yapma makinasının ve buhar pişiricilerin tüm yaptıkları kolayca yapıbiliyorsunuz. Tüm mutfak aletlerinin mutfakta kapladığı yer size kalıyor. En çok ta bu sevdim diyebilirim:) Ayrıca Redmond Multicookerlar yemekleriniz pişirken vitamin değerlerini koruyor. Tek yapacağınız malzemeleri haznesine koymak, ilgili programı seçmek ve zamanını ayarlamak..
EKS mutfakta 12 blogger arkadaşımla altı istasyonda ayrı malzemeler ve farklı model Redmond Multicookerlar bizleri hazır bekliyordu.
İkişerli gruplar olup, her grup farklı iki lezzet hazırladı. Ben Neval ile birlikte humus ve mantarlı pizza hazırladık.
Pizzanın hamur malzemeleri karıştırıp Redmond Multicookerda mayalandırdık. Hamuru açıp, üzerine malzemelerini dizip, aynı Redmond Multicookerda pişirdik. Yine aynı Redmond  Multicookerda humus için nohutlarımızı haşladık.
Yeni tanıştıımız Redmond Multicooker çok fonksiyonları pişiriciler başta çok karışık gelse de kullanımı çok basit tek tuşla işlem tamammış :)
Humus
malzemeler
·        350 gr Nohut
·        30 gr tahin
·        80 ml Zeytinyağı
·        Limon suyu
·        Kimyon
·        1 diş Sarımsak
·        Su
·        Tuz (isteğe göre)
 yapılışı: Nohutu 1 saat sıcak suda bekletin. Sarımsakları ikiye kesin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine su dökün ve nohutu koyun. Kapağ kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu BOIL olarak ,pişirme süresini 1saat 30dakika olarak ayarlayın .«Start» tuşuna basınız. Çalışma modu bitinceye kadar pişirin ve «Cancel» tuşuna basınız. Hazır nohutu ayrı kaba koyun, tahin ekleyin ve blender ile homojen hale getirin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine zeytinyağı dökün ve sarımsak ile kimyon ekleyin. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu FRY,pişirme süresini 5dakika olarak ayarlayın. «Start» tuşuna basınız .Çalışma modu bitinceye kadar kapağı kapatmadan hafiften karıştırarak pişirin.Sarımsakları yağdan alın. Nohut püresine, kimyon ile sarımsakların pişirildiği yağı, limon suyunu, tuzu ve baharatı ekleyin ve karıştırın.

Mantarlı Pizza
malzemeler:
·        Un
·        12 gr yaş maya
·        Tuz
·        Şeker
·        1 ölçü su
·        Mantar
·        Sucuk
·        Domates sosu
·        Kaşar Peyniri
·        Tereyağı
yapılışı: Suyu yoğurma kabına alın ve mayayı suda eritin. Tuz ve şeker ilave edin. Unu yavaş yavaş koyarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Çok amaçlı pişiricin içini hafif yağlayın ve çalışma modunu YOĞURT süresini 30 dk seçin. Kapağını kapatın. Süre bitince CANCEL tuşuna basın. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Hamuru 0,5 cm’lik kalınlığında ince yufka haline getirin. Yufka, pişiricinin ebatlarında olacaktır. Çok fonksiyonlu pişiricinin içini tereyağı ile sürün, içine hamur koyun ve sos dökün. Pizzanın üzerine malzemeleri koyun ve peynir serpin. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu BAKE olarak,  pişirme süresini 40 dakika olarak ayarlayın ve«Start» tuşuna basınız. Çalışma modu bitinceye kadar pişirin. Sonrasında ikinci hamurada aynı işlemi uygulayın.
Günün sonunda diğer gruplarında hazırladıkları lezzetler ile birlikte masamızı kurup güzel sohbetler eşliğinde afiyetle yedik.
Son olarak bu güzel etkinliğe bizleri davet eden Sevgili Filiz'e ve tüm Redmond ekibine çok teşekkürler...

3 yorum:

Arzu Göncü Hangül dedi ki...

Gülay'cığım keyifli bir etkinlikte tekrar birlikte olmak güzeldi..Sevgiler..

Yaseminin Mutfağından dedi ki...

Gülaycım güle güle kullan Hayırlı olsun.

Filiz Çatalkaya Orhan dedi ki...

Gulay`cim etkinlikte beni yalniz birakmadigin icin ve yazmis oldugun bu guzel post icin cok tesekkur ediyorum..Sevgiler..