Bu Blogda Ara

6 Kasım 2014 Perşembe

Bisküvili Bal Kabaklı Pasta

Bayramda memleketten dönerken yol kenarında satılan kocaman bal kabaklarını görünce hemen bir tane aldık.. Kocaman dedimya kesince hemen bitmiyor, bir tencere kabak tatlısı yaptık. Biter bitmez bir tencere daha kaynatıp, pastasını yaptım. Üçüncü tencereyi de kaynatıp, püre haline getirip, buzluğa attım. Onlar ile daha sonra kek ve cheesecake yapacağım.. 
Yıllardır yaptığım bu pastayı, bazen krem şanti yerine muhallebi ile de yapıyorum. Burdaki muhallebiyi kullanabilirsiniz. Kabak püresini hazırlamak için burdaki tarifime bakabilirsiniz.
malzemeler:
bal kabağı püresi (5-6 su bardağı)
bisküvi (1 paket)
kremşanti (1 poşet)
süt (1 su bardağı)
ceviz (1 çay bardağı)
yapılışı: Kremşantiyi soğuk sütle hazırlayın. Buzdolabında 15 dakika bekletin. Cevizleri dövüp, bal kabağı ile karıştırın. Borcama bal kabağı püresinin yarısını alın kaşıkla bastırarak düzleyin. Bir sıra bisküvi dizin.(bisküvileri ıslatmaya gerek yok) Üzerine krem şantinin yarısından çoğunu alıp, düzleyin. 1 sıra daha bisküvi dizin. Buzdolabında 15 dakika bekletin. Üzerine diğer yarı bal kabağı püresini alıp, düzleyin. Bir sıra daha bisküvi dizin. Üzerini kremşanti ile kaplayın. Ceviz ile süsleyin. Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirip, servis edin.
afiyet olsun...