Bu Blogda Ara

3 Kasım 2014 Pazartesi

Şeftali Pelteli Muhallebi

Şeftali mevsimi geçeli aylar doldu. Bu tatlıyı bende yazın fotoğraflamıştım yazmak bugüne kısmetmiş :) Asıl yazma sebebim muhallebi kısmı benim en çok yaptığım reçete diyebilirim. Siz şimdi yapmak isterseniz portakallı, bal kabaklı yapabilirsiniz. Yazın ise en çok çilekli yapıyorum. Özellikle krema muhallebiye çok güzel kıvam veriyor. 
malzemeler:
1 paket tam buğdaylı torku bisküvi
muhallebi için;
750 ml süt
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket krema
şeftali peltesi için;
6 adet şeftali
4 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı su
üzeri için;
ceviz yada hindistancevizi
yapılışı: Bisküvileri un haline getirin. Kupların dibine paylaştırın. Muhallebi için krema hariç tüm malzemeleri bir tencerede karıştırın. Ocağa alıp, karıştırarak pişirin. Ilınınca kremayı ekleyip, çırpın. Kaselere bölüştürün. Pelte için; şeftalileri soyup ezin. Diğer malzemeler ile birlikte küçük bir tencerede koyulana kadar karıştırarak pişirin. Muhallebinin üzerine yayın. Üzerini ceviz yada hindistan cevizi ile süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip, servis edin.
afiyet olsun...