Bu tarif üç aşamadan oluşan biraz uğraştırıcı gibi görünse de emeklerinize değicek kadar güzel bir tatlı oluyor.. Benim için en uğraştırıcı kısmı ayvaları rendelemek aşaması:) Sunum olarak tek kişilik fırın kaplarınız varsa onlarda yapabilirsiniz.
malzemeler;
1 kg. ayva
1,5 su bardağı toz şeker (arttırılıp, azaltılabilir)
1 su bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
muhallebi için ;
1 lt süt
3/4 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
3 adet yumurta sarısı
mereng için;
3 yumurta akı
1 çay bardağı toz şeker
yapılışı: Ayvaları yıkayıp, soyup, rendeleyin. Bir tencereye alın. Üzerine şekerin yarısını döküp pişirin. Kapatmanıza yakın kalan şekeri ekleyin. (şekerin tamamını birden koyarsak ayva sertleşir. Hem de şeker miktarını damak tadımıza göre bu aşamada ayarlayabilirsiniz) Ocağı kapatıp, tarçın ve iri dövülmüş ceviz ile karıştırın. Ayvayı borcama yayın. Muhallebi için tüm malzemeleri bir tencereye alın. Pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Ocağa alın. karıştırarak pişirin. Ocağı kapatıp, mikserle 2-3 dakika çırpın. Ilınan ayvanın üzerine dökün. Muhallebi iyice soğuması için bir kenara alın. Mereng için yumurta akı ve şekeri iyice çırpın. Tamamen soğuyan muhallebinin üzerine merengi yayın. 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Bir gece buzdolabında dinlendirin. dilimleyip, servis edin.
afiyet oldun.
7 yorum:
Harika gözüküyor,ellerine sağlık.
Paylaşımlarınız harika ilgiyle takip ediyorum. Başarılar.
www.remtamutfak.com
bu güzel tarifi bizimle paylaştığınız için teşekkürler.. en kısa zamanda denemek isterim tabiki sizin ki gibi güzel yapabilirsem:)
harika bir paylaşım olmuş.. teşekkürler.. emeğinize sağlık...
Gülay hanım tarifiniz harika görünuyor fakat ayvaları sadece şekerle mi pişiriyoruz ayrica su koymuyoruz değil mi?
burcu hanım,
sadece şekerle pişirdim..
sevgilerimle
Iyi aksamlar dolapta bir gece bekleyince mereng yumusamiyormu.bende yapmak istiyorum
Yorum Gönder