Bu Blogda Ara

12 Kasım 2014 Çarşamba

3-2-1 Poğaça

3 kabartma tozlu poğaça;
Bir dönem bloglar arasında çok popüler olan bir tarif. O dönem bende çok sık yaptım. Bazen üzerini galete ununa bulayıp, kıymalı bir iç hazırladım. O hali de güzel oluyor, dışı sert içi yumuşacık poğaça.. Ama ben en çok bu halini seviyorum puf puf yumuşacık poğaça.. Yaparken yoğurttu bir saat önce dışarı çıkaralım ve yoğurt sulu kıvamda olursa poğaçalar daha güzel olur.. 
malzemeler;
3 adet kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
5-5,5 su bardağı un
mahlep (isteğe bağlı)
tuz
iç malzemesi;
lor-beyaz peynir-kaşar peyniri karışımı
üzeri için;
yumurta sarısı (akını peynirli karışıma ekleyebilirsiniz)
çöreotu, susam 
yapılışı: Derin bir kasede yoğurt, sıvı yağ ve tuzu karıştırın. Üzerine kabartma tozunu ekleyin. Unu ekleyin. (5.bardaktan sonrasını yavaş yavaş ekleyin.) Yumuşak bir hamur 2-3 dakika yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, içine peynirli karışımdan koyup kapatıp, yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı (çok az sıvı yağ ekleyip) sürün. Çöreotu yada susam ekleyip pişirin. 200 derecede 25-30 dakika pişirin. ( fırına göre pişme süresi değişir.) 
afiyet olsun...