Bu Blogda Ara

23 Ekim 2012 Salı

Lezita ile Hayatın Lezzetleri


Lezita ile Hayatın Lezzetinde buluştuk. Hayatın Lezzeti Lezita, herkesi mutfağının pratik şefi olmaya davet ettiği, sadece dört dakikada hazırlanan sağlıklı ve güvenilir Pratik Şef Ailesinin en yeni lezzetlerini özel bir Workshop ve Pişirme Deneyimi etkinliğinde tanıttı.   Lezita Pratik Şef Ailesinin en yeni ürünleri Acı Soslu Pişmiş Kanat, Pişmiş Fileto Parçası ve Özel Kaplamalı Nugget ile tanışıp, birlikte yemek yapmanın keyfini de çıkardık ve afiyetle yedik. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi  sunarım.
Lezita’dan Türk mutfağına yenilikçi, leziz, sağlıklı ve yaşamı kolaylaştıran ürünler
Açılışta yaptığı konuşmada, Lezita’nın kurulduğu 2006 yılından bu yana kalitesi, hijyeni, lezzeti ve ürün çeşitliliği ile sektörünün önde gelen markaları arasındaki yerini aldığını vurgulayan Lezita Zincir Mağazalar Satış Müdürü Mesut Ergül, “Lezita, bugün, toplam 100 bin metrekarelik alanı ve yüzde 7’lik pazar payı ile ülkemizin en büyük, üretimde geliştirilen en son teknolojilere sahip ve en hijyenik et entegre tesislerinden biri olarak faaliyetlerine devam ediyor. Lezita’nın Türk mutfağına yenilikçi, lezzetli, sağlıklı ve yaşamı kolaylaştıran ürünler sunma hedefinin en güzel örneklerinden olan Pratik Şef Ailesi’ni bu yıl ki en önemli ürün ailesi olarak tüketicilerimizin beğenisine sunduk. Sadece dört dakikada hazırlanan adı üstünde son derece pratik seride, modern ve son teknolojilerle, yüksek hijyen standartlarında üretilen çıtır kaplamalı pratik ürünlerimiz, köftelerimiz ve geleneksel döner ürünlerimiz yer alıyor” dedi.
Lezita Acı Soslu Pişmiş Kanat her damak zevkine hitap ediyor
Pratik Şef Ailesi’nin en yeni üyelerinden olan Lezita Acı Soslu Pişmiş Kanat, 7’den 70’e herkese hitap eden ve evden restoranlara tüketilebilen bir ürün. Lezita, önce tazecik kanatları özenle seçiyor. Sonra bu nefis kanatları, özenle soslayıp, çeşitli malzemelerle süslüyor. Son olarak da fırında nar gibi olana kadar güzelce pişiriyor. Size de sadece, birkaç dakikada ısıtıp afiyetle yemek kalıyor. Lezita Acı Soslu Pişmiş Kanat, yanında baharatlı sote mevsim sebzeleri ile servis edilince bir harika oluyor.
Lezita Pişmiş Fileto Parçası’na doyum olmuyor
Kemiksiz göğüs etinden üretilen Lezita Pişmiş Fileto Parçası, Pratik Şef Ailesi’nin diğer üyeleri gibi dört dakikada pratik bir şekilde hazırlanıyor. Lezita Pişmiş Fileto Parçası hazırlanırken, göğüs eti inceltilip şeritler halinde kesiliyor, üzeri özel bir kaplama ile kaplanarak farklı bir lezzet ve çıtırlık kazandırılıyor. Etkinlikte röşti patates ile servis edilen Lezita Pişmiş Fileto Parçası, hafif ve lezzetli bir seçenek olarak öne çıkıyor.
Yüzde 100 piliç göğüs etinden Lezita Özel Kaplamalı Nugget
Pratik Şef Ailesi’nin bir diğer yeni üyesi, yüzde 100 piliç göğüs etinden üretilen Lezita Özel Kaplamalı Nugget. Sadece piliç göğüs eti kullanılarak hazırlanan karışım, karabiber ve tuz ile lezzetlendiriliyor. Kendine özgü şeklini alması için özel kalıplardan geçirilen bu lezzet, kesildiğinde bembeyaz göğüs eti ortaya çıkıyor. Siyah zeytinli endivyen yeşillik salatası ile servis edilmesi öneriliyor.


Blogger arkadaşlarımızla o akşam hazırladığımız  lezita ile pratik lezzetlerimiz ise;


Siyah zeytinli Endivyen Yeşillik Salatası, Lezita Özel Kaplamalı Nugget.

malzemeler:

10 adet Lezita Özel Kaplamalı Nugget1 demet endivyen ya da Akdeniz yeşillikleri6 adet çeri domates15-20 adet dilim siyah zeytin1 çay bardağı tulum peyniri2 yemek kaşığı balzamik sirke5-6 dal taze kekikDeniz tuzu, değirmen karabiberSızma zeytinyağı
yapılışı: Sos için karıştırma kabına balzamik sirke, zeytinyağı, ayıklanmış taze kekik, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.Yeşillikleri eliniz ile parçalayıp sosun olduğu kaba ekleyin.Domatesleri ikiye bölün ve kaba koyun. Zeytini ilave edin .İyice harmanlayın ve servis tabaklarına alın. Üzerine tulum peynirini elinizle ufalayarak serpiştirin. Orta boy bir tavada ya da önceden ısıtılmış 180 derece fırında nuggetları kızartıp salatanın üzerine koyarak servis yapın.



Röşti patates, Lezita Pişmiş Fileto Parçaları
malzemeler: 
8 adet Lezita Pişmiş Fileto Parçaları
2 tane iri  patates
1 yemek kaşığı tereyağ
4 dal Frenk soğan
Tuz
Karabiber
yapılışı: Patatesleri tam pişirmeden haşlanır,soyulur ve rendelenir. Patatesler ince kıyılmış Frenk soğan, tuz, karabiber ile harmanlanır. Bir kalıp yardımı ile şekil verilir. Bir tavada tereyağı eritilir ve röştiler pişirilir.  Başka bir tavada tavuklar pişirilir ve röşti patates ile servis edilir

Sote mevsim sebzeleri, Lezita Acı Soslu Pişmiş Kanatmalzemeler:
8 adet Lezita Acı Soslu Pişmiş Kanat
1 adet havuç
1 adet kabak
100 gr brokoli
50 gr brüksel lahanası
2 dal taze kekik
2 dal taze biberiye
10 ml balzamik sirke
20 gr tereyağ
tuz, karabiber
yapılışı: Sebzelerimizi istediğimiz şekilde doğrayıp kaynayan suda haşlıyın. Tabi burada en zor haşlanan dan en kolay haşlanan sırası ile sebzeleri haşlayıp buzlu suda renkleri bozulmasın diye biraz tutup süzün. Tavaya tereyağı koyup yağda sebzeleri biberiye, kekik ve balzemik sirke ekleyerek soteliyin. Sebzeleri hazırlarken bir yandan da önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında kanatları 15 dakika pişiriyoruz. Servis tabağına sebzelerimizi ve kanatlarımızı koyup servis edin.
afiyet olsun...

1 yorum:

sekermutfagimiz dedi ki...

Gülay'cım güzel paylaşımın ve tarifler için teşekkürler.
Lezita, benim de evde güvenerek kullandığım marka.