Arka arkaya gelen tatlı tariflerine bugün bir tavuk yemeği ile ara verelim :) Tavuğa köri baharatını çok yakıştığını düşünüyorum. Medyada çıkan haberlerden dolayı, uzun bir süredir eve tavuk almıyorduk. Artık güvendiğim bir kaç markalardan alıp gönül rahatlığı ile sevdiğimiz bu lezzeti tekrardan evde yapıp yiyoruz. Bu tarife evde mantar da varsa ekliyorum yada bazen üzerine patates püresi yapıyorum. Öyle de nefis oluyor benden söylemesi ;)
malzemeler :1 paket şen piliç tavuk gögsü
1'er adet yeşil ve kırmızı biber
1 çay bardağı krema
tuz, karabiber, pulbiber, köri
zeytin yağ
üzeri için;
kaşar peyniri
yapılışı: Tavukları yıkayıp, küp küp doğrayın. Tencereye alın. Suyunu salıp çekene kadar harlı ateşte kavurun. Zeytin yağı ekleyin. Biberleri doğrayıp, ekleyip, kavurun. Kısık ateşte tencerenin kapağını kapatıp arada karıştırarak pişirin. Kremayı ve baharatları ekleyip, beş dakika daha pişirin. Fırın kabında alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Peynir eriyene kadar 200 derece fırında tutun.
afiyet olsun...
9 yorum:
Gülaycım, kremayı hangi aşamada eklediğini yazmamışsın canım. Bu arada biz de epeydir tavuk olayını çok çok azalttık, neredeyse hiç yemiyoruz. Ama insan özlüyor da yani.
özge canım,
şimdi düzeltim...
uyarın için teşekkürler..
sevgilerimle
Bu yemege sarimsak olurmu sizce
merhaba
sarmısak seviyorsaniz olur tabi
bazen ben de ekliyorum
sevgilerimle
çok pratik ve güzel görünüyor.. tavuk konusunda ben de çok çekingenim ve uzun süredir yemiyorum, bu dediğiniz markayı (şenpiliç) araştırdınız sanırım, size güvenerek alıp bu tarifi yapmak istiyorum da:)
merhaba nurten hanim
benim güvenle alip yedigim bir marka
Sitelerine girdiğinizde üretimi seyredebiliyorsunuz
Sevgilerimle
gurup toplantılarımızda yiyeceğimiz güzel yemeklerden birisi teşekkürler
başarılarınızın devamını dilerim
fitflops sale
gucci belt
off-white
longchamp
vapormax
balenciaga
jordan 13
michael kors
golden goose
nike roshe one
Yorum Gönder