Bu Blogda Ara

1 Nisan 2013 Pazartesi

Çilek Soslu Cheesecake

Kardeşim Tülay, geçen hafta sonu zeynep'in kreş arkadaşlarının anneleri ile Nalan Hanıma çay davetliydi. Benden giderken götürmek için cheesecake yapmamı rica etti. Beğenilmesi,aldığım güzel duyumlar beni mutlu etti...
malzemeler:
tabanı için :
1 paket kepekli bisküvi
5 adet damla çikolatalı bisküvi
125 gr. muratbey tereyağ
1 su bardağı fındık
dolgusu için:
600 gr. muratbey labne peyniri
1 su bardağı toz şeker
200 ml. krema
2 çorba kaşığı un
3 adet yumurta
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi
sos için:
400 gr. çilek
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
yapılışı : Tabanı için, bisküvileri ve fındık rondoda un haline getirin. Muratbey tereyağı eritin. Bir kasede Muratbey tereyağ ve bisküvileri karıştırın. 22 cm.lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serip, bisküvili karışımı bastırarak yayın. Buzlukta 1 saat bekletin. Büyük bir kasede muratbey labne peyniri ve toz şekeri çırpın. Krema ve unu ekleyip, çırpmaya devam edin. Yumurtaları teker teker ekleyip, düşük hızda ve kısa süre çırpın. Son olarak limon kabunu ve vanilyayı ekleyin. Bisküvili tabanın üzerine dökün. 175 derecede ısıtın. Fırına dayanıklı bir kaç kaba sıcak su doldurup, Fırının köşelerine yerleştirin. İlk 10 dakika 175 derece fırında daha sonra dereceyi 150 ye indirip, pişirin. Kalıbı salladığınızda ortası sallanmıyorsa pişmiştir.  Fırını kapatın, soğuyana kadar cheesecake içinde kalsın. Buzdolabında bir kaç saat dinledirin. Sos için, bir tencereye çilek, su ve şekeri alıp, marmelat kıvamına gelene kadar kaynatın. Blendırdan geçirip, pürüzsüz hale getirin. Soğuk cheesecakenin üzerine ılınmış sosu döküp, buzdolabında 1 gece dinledirip, servis edin.. 
afiyet olsun...

17 yorum:

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Ellerine sağlık canım. Nefis görünüyor. Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

gülay hanım merhaba cheesecake harika görünüyor ellerinize sağlık ben de ilk defa deniycem yalnız toplamda kaç dk pişicek ilk 10 dk sonrasını yazmamışınız da ?

Unknown dedi ki...

görüntü muhteşem tadı da eminimki öyledir ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Muhteşem olmuş,elinize sağlık

gülay mutfakta dedi ki...

merhaba,
ilk 10 dakikası 175 derece sonra 150 dereceye alıp ben 70-80 dakika daha pişirdim. tam dakikayı yazmadım, çünkü bu süre fırından fırına değişiyor.. Pişip, pişmediğini kalıbı salladığınızda ortası sallamaması gerek, üzeri kabuk tutuyor fotoğrafta sosun yan kısımlarında rengi görünüyor.. umarım yardımcı olmuşumdur..

sevgilerimle

Mutfak Sevgisi dedi ki...

Elinize sağlık süper olmuş en kısa zaman da yapıyorum sevgiler..

Unknown dedi ki...

Ellerine saglik canim nefisve cok güzel görünüyor.

Gizemli Tatlar dedi ki...

olsada yesek şimdi.ellerine sağlık, süper olmuş.

filizceyemekler dedi ki...

muhteşem görünüyor, harika olmuştur kesin, emeğinize sağlık....

Unknown dedi ki...

Harikasın

Atike Momini Ziya dedi ki...

BAYILIRIM CHEESE CAKE.. HELEDE BÖYLESİNE.. BEĞENİLMİCEK GİBİ DURMUYOR ZATEN.. ELLERİNE EMEĞİNE SAĞLIK.. SEVGİLER..

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

Bu lezzete bayiliyorum.... emeklerinize saglik....

Sevgiler....

TuruncuTatlar dedi ki...

harika gözüküyor ellerine sağlık sevgiler..

Unknown dedi ki...

Ellerinize sağlık,müthiş bir görüntüsü var,hazır mevsimindeyiz çileğin hemen deniycem:)

Özgen dedi ki...

Arkadaşım nefis görüntü de harika olmuş sevgilerimle...

Fatosca Tadlar dedi ki...

Ellerine sağlık Gülay'ım. Nefis olmuş nefis..
Tam da çilek mevsimi iken yapılası bir tarif. Bu hafta pazar tezgahları miss gibi çilek kokuyordu:))
Bir cheesecake'çi olarak denemem lazım kesin...
Öpüyorum canım,
sevgiler...

Didem Özkan dedi ki...

Ne kadar güzel bir görüntü bu böyle.. Harika olmuş..
Denenecekler listeme ekliyorum hemen:)
Ellerinize sağlık, bayıldım.