Pandispanya için:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı nisaşta
1 yemek kaşığı kakao
yarım çay bardağı kaynar su
1 paket k.tozu
1 paket vanilya
yapılışı:Yumurtaların sarısı ile beyazı ayrın. Beyazları kar haline gelene kadar çırpın. Çırptığınız kabı ters çevirdiğinizde düşmüyorsa olmuş demektir;) Diğer kapta yumurta sarıları ile şekeri ve kaynar suyu çırpın. Daha sonra unu, kakaoyu,nişatayı, k.tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpın .En son diğer kapta çırptığımız yumurta beyazlarını ekliyoruz. Dikkatlice karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine döküyoruz.180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. 15- 20 dakika pişirin.Bu süre fırına göre değişir. Çıkartıp soğumaya bırakın.
kreması için:
200 gr bitter çikolata
1/2 su bardağı süt
50 gr tereyağı
1 yumurta sarısı
2oo ml krema
200 gr bitter çikolata
1/2 su bardağı süt
50 gr tereyağı
1 yumurta sarısı
2oo ml krema
yapılışı: Tereyağı, çikolata ve sütü birlikte benmari usulü eritin ve çikolatalı karışım hafif ılınınca yumurta sarısını ekleyip çırpın. Başka bir kapta kremayı da katışalana kadar mikserle çırpın. Çikolatalı karışımı kremaya ekleyip 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin.
ayrıca:
1 su bardağı süt(pandispanyayı ıslatmak için
1 paket kremşanti+1 su bardağı süt
damla çikolata
muz
süslemek;
beyaz çikolata
pastanın birleştirilmesi; pandispanyadan ayrı üç defa pişirdim. (siz daha küçük yapacaksanız yukarıdaki öçüler 24 cm. kalıp için. Tabi o zaman pişirme süresi 50 dakika.. Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alıp, sütle ıslatın.(ben yukarıdaki kremanın 2 katını hazırladım) Kremanın yarısını sürüp, dilimlenmiş muzları dizin. Damla çikolata serpip ikinci katı üzerine koyun. Krema, muz, damla çikolata..Üçünçü katıp üzerine koyup, hazırladığınız kremşanti ile üzerini sıvayın. Beyaz çikolatayı rendeliyip yada sebze soyucağı yardımı ile pastanın üzerini çikolata ile kaplayın..
10 yorum:
Gülaycım,Nefis bir pasta olmuş gerçekten.Ellerine kollarına sağlık.
walla görüntüsü de süper duruyor canım ellerine sağlık...
Pandispanyası sizi baya bir uğraştırmış olmalı . ellerinize sağlık.
Nefis bir pasta Gülaycigim...ellerine saglik, sevgiler
zehra
Sevgili Gülay,
Ellerine sağlık, pasta her zamanki gibi nefis olmuş.
Çiçeklerin rengide tam baharlık cıvıl cıvıl olmuş.
Adindan belli zaten cok lezzetli oldugu ama gorunusu de ayri bir guzel olmus. Ellerinize saglik. Kucuk ciceklere bayildim:)
Görüntü on numara tadı öyledir,benimde en sevdiğim muz ve çikolatanın enfes uyumu,ellerinize sağlık...
canıımmm çok şirin olmuşş:))
ellerine emeklerine sağlık:)
öpüyorum kocaamaann:)
Gülay hanımcığım tırtıllar çok güzel çıkmış kalıptan şekilleri harika duruyor bende çok severim ama kalıbım kırıldı yenisini alıncaya kadar yapmama kararı aldım
afiyet olsun
sevgiler
Pardon canım yaaaa :)
ben tırtıl yerine buraya yazmışım ama pasta aklımı başımdan aldı çiçekli çiçekli:) ne yapayım
eline sağlık kreması gerçektn değişik ve lezzetli olacağı belli reçeteyi aldım inşaallah birdahaki pastamda denemek istiyorum
sevgiler
Yorum Gönder