Bu Blogda Ara

1 Ekim 2009 Perşembe

İSLİM KEBABI TENCEREDE

İftar soframızdan kalan bir lezzet daha. İftara farklı bir şeyler hazırlama düşüncesi ile ayşe tüterin mutfağımızdaki bereket adlı yemek kitabını bakarken bu yemeğin ismi tanıdık ama yapılışı ve malzemeleri farklı gelip hemen denemek istedim. Ev halkı çok beğendi. Hem bu tarifi sizlerle paylaşmak hem de tekrar yapmak için buraya yazmak istedim. Daha önce köfteli olan islim kebabın tarifini vermiştim.
malzemeler:

  • 1 kg. kemiksiz kuzu eti
  • 3 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 4 adet patlıcan
  • 3 adet yeşil biber
  • tane karabiber
  • 1 adet defne yaprağı
  • su,tuz

yapılışı: Eti parçalara bölüp, tencereye yerleştirelim. Üzerine yemeklik doğradığımız soğanı, tuzu, tane karabiberi ve defne yaprağını bırakıp, kısık ateşte bir saat pişirelim. Diğer tarafta patlıcanları dörde bölüp ortadan bir daha enlemesine keselim. Uzun parçalar halinde hazırladığımız patlıcanları kızartalım. Etin üzerine patlıcanları dizip, patlıcanları da dilimlenmiş domateslerle örtelim. En üstü yeşil biberleri bırakıp, bir su bardağı ılık su ilave ettikten sonra, kısık ateşte kapağını hiç açmadan 45 dakika daha pişirelim.

afiyet olsun...

5 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Gece gece canım çekti ellerine sağlık gülaycığım...

HADİYE dedi ki...

Merhaba Gülay,

İslim kebabını beğenerek yerim.Böyleside süper.Ellerine sağlık.

Sevgiler*

PAPATYA PRENSES dedi ki...

ne kadar enfes görünüyor. ellerine sağlık canım..

birsence dedi ki...

yanında birde pilav olursa asla hayır demem ellerine sağlık canım çok leziz duruyor....

Sevil Şahin dedi ki...

sen yaparsında ev halkı begenmezmi hiç
hep derim ya seni alan yaşadı yaşadı :))
ellerine saglık tatlım