malzemeler :
- 1,5 kilo ince uzun patlıcan
- 3-4 tane çarliston biber
- 2-3 tane domates
- köfte için:
- 500 gr. kıyma
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 dilim bayat ekmek (yada galeta unu)
- 2-3 diş sarmısak
- tuz, karabiber
- sos için:
- 3 adet domates
- 1 çay bardağı su
- sıvı yağ
- tuz
yapılışı: Patlıcanları boyuna dörde kestim. Bir kapta tuzlu suda beklettim. Köfte malzemelerini karıştırıp yoğurdum. Yoğurduğum köfte harcından cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarladım. Yağlanmış fırın tepsisine dizip 200 derece fırında 10-15 dak pişirdim. Patlıcanları kızgın yağda önlü arkalı pembeleşinceye kadar kızarttım.Çukur bir kaseye 2 dilim patlıcanı artı şeklinde yerleştirdim. ortasına kızarttığım köfteden 1 tane koyup bohça gibi kapadım. Fırın tepsisine ters çevirdim. Üzerine bir dilim domates ve bir dilim biber koyup kürdan batırdım. 200 derecede pişirdim. Sos için domatesleri soyup rendeledim. Biraz sıvı yağ ile tavada kavurdum. Üzerine suyu ekleyip kaynattım. Tuzunu da ekleyip servis ederken tabaklara bölüştürdüm.
6 yorum:
İslim kebabı şahane görünüyor:) Ellerine sağlık canım..
Babalardan tam not almak kadar güzel birşey yok:)
Yeterki iş başa düşsün:)))
Ellerine sağlık canım çok nefis gözüküyor sunumunda harika:))sa
uraştırıcı oldugu kadarda lezzetli bir yemek ellerinize salık.
gülaycım harikasın gercekten ellerine saglık mükemmel olmuş ee babadanda tam not aldın artık evermek gerek seni demi:))
bak ablana kızma böyle dedim diye bizde öyledir bir kız guzelse (güzelsin) becerikli ise (öylesin)birde yaptıgı yemegi babası tarafından hımm harika olmuş dedi ise işte o zaman everebilirisin derler :))
öpüldün şekerim
Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor.
gülaycığım benim kayınvalidemde çok güzel yapar islim kebabını ..ellerine sağlık...
Yorum Gönder