tabanı için:
1,5 paket petibör büskivi
175 gr. tereyağ
1 su bardağı fındık
cheesecake için:
600 gr. labne peyniri
1 kutu krema (200 ml)
1 su bardağı pudra şekeri
4 adet yumurta
3 çorba kaşığı nişasta
1/2 limon suyu ve kabuğu
üzeri için:
hazır meyve sosu
yapılışı: Bisküviyi rondoda un haline getirin. Tereyağı eritip, içine ekleyin. Fındığı kavurun, ve rondoda un haline getirip, bisküvilere ekleyin. Güzelce yoğurun. Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serin. Yanlarını yağlayın. Bisküvileri boşaltın ve eşit olacak şekilde yayın. Labneyi mikserle çırpın. Şekeri ekleyin ve krema kıvamına gelene dek çırpın. Nişastayı ekleyip, çırpmaya devam edin. Yumurtaları tek tek ekleyip çırpın. Limonun kabuğu, suyu ve kremayı ekleyip 10-15 sn kadar tekrar çırpın. Karışımı bisküvilerin üzerine dökün. Isıya dayanıklı iki kasenin içine kaynar su koyun ve bunları fırının iki köşesine yerleştirin. Önceden 175 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. daha sonra ısıyı 100 dereceye düşürün. 50-60 dakika daha pişirin. Cheesecakenin ortası parlak değilse pişmiş demektir. Fırın soğuyana kadar içinden almayın. Oda sıcaklığına gelen cheesecakeyi bir gece buzdolabında bekletin. Servisten bir saat önce meyve sosu hazırlayıp üzerine dökün.
afiyet olsun...