Bu Blogda Ara

30 Aralık 2011 Cuma

Armutlu Pasta

Yeni yıl hepimize, önce sağlık, sonra huzur ve mutluluk getirmesi dileğimle, tüm sevdiklerimin yeni yıllını en içten duygularımla kutlarım...
pandispanya için;
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı nisaşta
1 yemek kaşığı kakao
1/2 çay bardağı kaynar su
1 paket k.tozu
1 paket vanilya
yapılışı: Yumurtaların sarıları ile beyazlarını ayrı kaplara ayrın. Beyazları kar haline gelene kadar çırpın. Çırptığınız kabı ters çevirdiğinizde düşmüyorsa olmuş demektir;) Diğer kapta sarıları ile şekeri ve kaynar suyu çırpın. Daha sonra unu, kakaoyu,nişatayı, k.tozu ve vanilyayı ekleyerek mikserin hızını düşelterek çırpın. En son diğer kapta çırptığımız yumurta beyazlarını ekleyin ve dikkatlice karıştırın. 24 cm'lik kelepçeli kek kalıbına boşaltın. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 50-55 dakikada pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz. Mümkünse bir gece streç flim ile sarıp buzdolabında bekletin. Dikiş ipi yada uzun ve tırtıklı bir bıçak yardımı ile enlemesine üç eşit parçaya ayırın.
İç Kreması için;
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1/2 çay bardağı mısır nişastası
1 adet limon kabuğunun rendesi
1 paket vanilya
ayrıca:
armut
damla çikolata
fındık (dövülmüş)
1 su bardağı süt(pandispanyayı ıslatmak için)
1 paket krem şanti+1 su bardağı süt
yapılışı: Bir tencereye kremanın limon kabuğunun rendesi ve vanilya dışında tüm malzemeyi ekleyin. Yüksek ateşte sürekli çırpma teli ile karıştırarak kaynayıp göz göz olana kadar pişirin. Göz göz olmaya başladığında ocağın altını kapatın. Derin bir kaseye boşaltın. Vanilya ve limon kabuğunu ilave edip mikserle 2-3 dakika çırpın. Üzerini streç filmle kapatın. Soğumaya bırakın

pastanın birleştirilmesi;

Kelepçeli kalıbı tabanı olmadan, pasta yapacağınız servis tabağına yerleştirin. 1.parçayı en alta koyun ve süt ile ıslatın, üzerine kremanın yarısını yayın. Küp küp doğranmış armutu dizin. Üzerine 2.parçayı koyun ve süt ile ıslatın, üzerine kalan kremayı yayın. Kremanın üzerine damla çikolata serpin ve 3. parça keki koyup, süt ile ıslatın. Mümkünse üzerine bir kapak kapatarak, 1 gün buzdolabında bekletin. (Vaktiniz kısıtlı ise en az bir saat bekletin.) Ertesi gün, pastanızı kalıptan çıkarın ve hazırladığınız kremşanti ile kaplayıp, yanlarını fındık üzerini armut ile süsleyin.

17 yorum:

lezzettabağı dedi ki...

Gülaycığım pasta muhteşem görünüyor. eline sağlık armut genelde pek kullanılmaz ama ben tadını çok severim.Kullanılmamasının nedeni galiba sulanmaya müsait olduğu için olabilir.Ayrıca kremanda oldukça hafif. Pastanın üzeri ve çevresiniçok başatrılı kaplamışsın .. bu vesile ile yeni yılda hep ağzınız tatlı bedenlerimniz sağlıklı ve sosyal hayatınız hep başarılı geçsin.. sevgiler.

yeliz'in dünyasındaki herşey dedi ki...

ellerinize sağlık çok guzel görunuyor :)

Tümay Öztürk dedi ki...

Herşeyin gönlünce olduğu sağlıklı, mutlu, çikolata kokulu bir yıl diliyorum. İyi seneler:)

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Ellerine sağlık bereketi bol olsun..

Sağlık huzur ve mutlulukla gecırecegınız yenı bir yıl sizlerle olsun..

Sevgiler..

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

canım yeni senen tıpkı bu pstan gibi tadıyla görünyüsüyle muhteşem geçsin inşaallah)
hayırlı mutlu yıllar:)

durutarifler dedi ki...

Savaşların, acıların ve felaketlerin, geçip giden koca bir yıl gibi geride kalması umuduyla.. Nice nice yıllara.
Umarım yüreğinizin ışıl ışıl olduğu bir yıl geçirirsiniz.

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Gülay evimiz yakın olsaydı senden çıkmazdım valla:)) Ellerine sağlık canım....

Nil dedi ki...

tam da yemeğimi yeni yemişken bir dilim ne güzel giderdi
ben süslemede çok başarısızım

Eya dedi ki...

Gülaycigim...mutlu güzel bir yil diliyorum...sevgiler

zehra

Ferkay dedi ki...

Muhteşem bir pasta canım ellerine sağlık.
Yeni yılda tüm dileklerinin gerçekleşmesi dileğiyle mutlu yıllar.

Unknown dedi ki...

2011 yılı acılarımızla, sevinçlerimizle geride kalacak. 2012 daha fazla umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirsin. Yaşamında güzel yıllar, mutlu yarınlar, gerçek dostluklar hep seninle olsun. Yeni yılın sana ve tüm sevdiklerine sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim. Mutlu Yıllar

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

gülaycım ellerine sağlık bu enfessss...

iyi seneler diliyorum
çok sevgiler.

Adsız dedi ki...

Merhaba Gülay hanim pastaniz mükemmel görünüyor.En kolay ve güzel bir sekilde pastanin yanlari krema ile nasil kapatilir birde findiklar falan nasil yapistirilir?Bunun bir püf noktasi varsa yardimci olurmusunuz.Simdiden tesekkürler.

Figen dedi ki...

Merhaba Gülay hanim pastaniz mükemmel görünüyor.En kolay ve güzel bir sekilde pastanin yanlari krema ile nasil kapatilir birde findiklar falan nasil yapistirilir?Bunun bir püf noktasi varsa yardimci olurmusunuz.Simdiden tesekkürler.

gülay mutfakta dedi ki...

merhaba figen hanım,
ben kremşanti ile pastayı kaplarken, kremşantiyi mutlaka soğuk sütle hazırlayıp, buzdolabında en az yarım saat bekletiyorum. Önce kremşanti ile ince bir kat sürüp, buzdolabında 10-15 dakika bekletip, ikinci bir kat sürüyorum. ve yanlarını kaplarken bıçağa bolça kremşanti alıp, sürüyorum. aynı yerden ikinciye geçmemeye çalışıyorum. Yanları fındıkla kaplaken ise bir miktar alıp elimle dikkalice yapıştırıp kaplıyorum. umarım yardımcı olmuşumdur. yazabileceğim püf noktası yok..
dilerseniz uzman tv de armutlu pastasının yapılışı seyredebilirsiniz.. benimle yaptıkları bir çekim..

sevgilerimle..

ASLI dedi ki...

daha önce baton pasta tarifinizi denedim ve evdeki herkes bayıldı. hatta babam sana bir pastane açalım bile dedi. bugünde annemin doğum günü ve bu tarifinizi kullanarak yapıyorum. pandispanyası şu an fırında ve pişiyor. kokularından mükemmel olacağı belli:) tarifleriniz için çok teşekkürler. elinize sağlık:) aslıç.

gülay mutfakta dedi ki...

merhaba aslı,

deneyip, beğenmenize çok sevindim..
peşin peşin söyleyim benim pasta yapma merakım,blogtaki tarifi ve şekli ile baton pasta ile başlamıştı:)
şimdiden hayırlısı olsun diyorum sana:))

sevgilerimle