Bu Blogda Ara

24 Ekim 2011 Pazartesi

Karaorman Pastası

Çok sevdiğim bu pastayı bu kez kendim yapmaya çalıştım.
malzemeler:
Pandispanya için:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı nisaşta
1 yemek kaşığı kakao
1/2 çay bardağı kaynar su
1 paket k.tozu
1 paket vanilya
yapılışı: Yumurtaların sarıları ile beyazlarını ayrı kaplara ayrın. Beyazları kar haline gelene kadar çırpın. Çırptığınız kabı ters çevirdiğinizde düşmüyorsa olmuş demektir;) Diğer kapta sarıları ile şekeri ve kaynar suyu çırpın. Daha sonra unu, kakaoyu,nişatayı, k.tozu ve vanilyayı ekleyerek mikserin hızını düşelterek çırpın. En son diğer kapta çırptığımız yumurta beyazlarını ekleyin ve dikkatlice karıştırın. 24 cm'lik kelepçeli kek kalıbına boşaltın. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 50-55 dakikada pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz. Mümkünse bir gece streç flim ile sarıp buzdolabında bekletin. Dikiş ipi yada uzun ve tırtıklı bir bıçak yardımı ile enlemesine üç eşit parçaya ayırın.
kreması için;
2 kutu krema ( 400 ml)
2 çorba kaşığı toz şeker
1 paket krema sertleştirici
yapılışı: Dolapta beklettiğiniz oldukça soğuk kremanızı bir kaba boşaltın ve mikser yardımı ile katılaşıncaya kadar çırpın. Biraz katılaştıktan sonra içine toz şekeri ve krema sertleştiriciyi ekleyerek biraz daha çırpın.
ayrıca;
damla çikolata
bir kase vişne(çekirdekleri çıkarılmış)
1 su bardağı vişne suyu (pandispanyayı ıslatmak için)
20 gr rendelemiş bitter çikolata (süslemek için)
1 poşet kremşanti
1 su bardağı süt (kremşanti için)
Pastanın hazırlanışı: Kelepçeli kalıbı tabanı olmadan, pasta yapacağınız servis tabağına yerleştirin. 1.parçayı en alta koyun ve vişne suyu ile ıslatın, üzerine kremanın yarısını yayın.
Vişne tanelerini ve damla çikolatayı kremanın üzerine serpin. Üzerine 2.parçayı koyun ve vişne suyu ile ıslatın, üzerine kalan kremayı yayın. Kremanın üzerine vişne ve damla çikolata serpin ve 3. parça keki koyup, vişne suyu ile ıslatın. Mümkünse üzerine bir kapak kapatarak, 1 gün buzdolabında bekletin. (Vaktiniz kısıtlı ise en az bir saat bekletin.) Ertesi gün, pastanızı kalıptan çıkarın ve krem şanti ile kaplayıp, süsleyin.

8 yorum:

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık görünümü ve lezzetiyle harika bir pasta sevgilerimle...

Nehir Butik Pasta dedi ki...

Gülay enfes olmuş
ellerine sağlık

YeMeK vAkTi dedi ki...

görünen oki yapmaya çalışmamış harika bir iş başarmışsın.Ellerine sağlık canım

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık canımm..nnefis görünüyor...

TuruncuTatlar dedi ki...

iştah açıcı gözüküyor emeğine sağlık sağlıkla kal..

Sheydosh dedi ki...

Öylesine dolanırken dikkatimi bi' anda öyle bi' çekti ki bu pasta, yorum yapmadan geçemedim. Hani bi' aşk doğdu sanki aramızda, çarpıldım! Nefis görünüyor, lezzetli olduğu görüntüsünden belli. Ah, bi' dilim için neler vermezdim. :) Ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Öncelikle sayfanıza tekrar hoşgeldiniz.Sayfanızdan birçok tarif denedim çok memnun kaldım.Teşekkür ederim.Ben bu pasta için 26 cm.kalıp kullansam olur mu?
Sevgilerle

gülay mutfakta dedi ki...

merhaba,
hoş bulduk :)
ben bu ölçüleri 24cm kalıp için kullanıyorum, 26 cm. yapmak isterseniz pandispanya ölçülerini 1,5 katına çıkarmanızı öneririm. yoksa 24cm. kalıpta bu ölçüler ile 2 kata bölünebilir..
sevgilerimle