malzemeler:
- 2 kg bal kabağı
- 2 su bardağı toz şeker
- üzeri için;
- ceviz
yapılışı: Kabağın kabukları soyun. Kalın dilimler halinde dilimleyin. Yıkayıp suyunu süzdürün. Yayvan bir tencereye alın. Üzerine toz şekeri döküp, 1 gece bekletin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak kısık ateşte 40-45 dakika pişirin. Son 5-10 dakikasını kapağı açık olarak, hızlı ateşte olsun. Soğuduğu zaman servis tabağına alıp ceviz ile süsleyin..
15 yorum:
Kabak tatlısını kim sevmez ki?Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.
Ayrıca kabak tatlısına birde pekmez ekleyip pişdiğinde de çok lezzetli oluyor.
selamlar;
Nefis canım ellerine sağlık karnım da aç ekrandan alıp yiyebilirim vallahi nefis görünüyor sevgiler...
bayılırım kabak tatlısına helede gevrek olmuşsa.ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.
harika görünüyor Gülaycığım..
kültürümüzün en şahane lezzetlerinden:)
hemde sağlıklı:)
yapmaya da yemeye de doyamıyorum:)
Bugün pişti olmuşuz Gülayım:) ellerine sağlık ben de çok severim kabak tatlısını:)
YENİ BİTTİ ŞEKERİM AFİYETLE...
çok güzel Gülaycım eline sağlık
harika gorunuyor...ellerine saglik canim..sevgiler..
nasıl canım çekti şimdi anlatamam ellerine sağlık
Cokk severim cok, ellerine saglik Gulay'cigim.
Sevgilerimi gonderiyorum ve de guzel bir hafta sonu diliyorum.
cok severim kabak tatlisini, ben hep firinda yaparim, sirasi bol pek yiyemem. fotograftan bayagi tok bir tarife benzettim. su saliyor mu bu sekilde merak ettim.
eline saglik
ebru canım, bende fırında hiç yapmadım, evet su salıp çekiyor..
sevgiler...
Kabak tatlısına bayılırım, tabağına da bayıldım:)
kabak tatlısına bayılırım.Annemin tarifiyle yapmışsınız.görüntü de aynı..ellerinize sağlık.
KEşke elimde benim kadar çok sevse:))Ellerine sağlık canım
Yorum Gönder