Bu Blogda Ara

2 Nisan 2013 Salı

Sütlü Bezelye Çorbası

Buzluktaki bezelyeleri, tazesi çıkmadan değerlendirmek için yaptığım, ev halkı tarafından beğenilerek içilen bir çorba oldu.. Taze bezelye çıktığında tekrar yapmak üzere buraya da yazmak istedim..
malzemeler:
5 su bardağı bezelye
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı zeytinyağ
2 su bardağı kaynar su
2 su bardağı bezelye suyu
1 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı süt
tuz, karabiber
yapılışı: Bir tencereye bezelyeyi alın. Üzerini geçecek kadar su  ilave edip, 20-25 dakika kaynatın.  Suyundan 2 su bardağı ayırarak süzün. Tencereye zeytinyağ ve tereyağı alın. Tereyağ eridiğinde yemeklik doğranmış soğanı ekleyin. Tuz ve karabiberi ialve edin. Soğanlar pembeleşince bezelyeyi ekleyip,  1-2 dakika daha kavurun.. Su, bezelye suyu, tavuk suyunu ekleyin. 20-25 dakika kaynatın. Blendırdan pürüzsüz olarak geçirin. Sütü ekleyin. Birkaç dakika daha kaynatıp, ocağı kapatın..
afiyet olsun...

4 yorum:

Unknown dedi ki...

bir kaçkere duydum ama hiç yapmadım ama denemeye değecek kadar lezzetli gözüküyor...ellerine sağlık...sağlık ve afiyetle...

Çalışkan Arı dedi ki...

Elinize sağlık
Benim de çok severek yaptığım bir çorbadır.Aslında orjinalinde krema var ama ben daha hafif olması için sütü tercih ederim hep.
http://caliskanariyiz.blogspot.com/2011/06/ay-cok-igrenc-di-mi-ihh-diil.html

Unknown dedi ki...

adidas nmd
nike sneakers for men
adidas nmd
yeezy boost 350
cheap basketball shoes
nike roshe run
balenciaga shoes
kyrie 3 shoes
michael kors outlet online
adidas stan smith shoes

Unknown dedi ki...

fitflops sale
gucci belt
off-white
longchamp
vapormax
balenciaga
jordan 13
michael kors
golden goose
nike roshe one