Hafta sonu kahvaltı sofranız yada gün sofralarınızda yer açın, bu nefis çörekler için:)
malzemeler:
200 gr. muratbey köy tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta (1 sarısı üzeri için ayrılacak)
4 çorba kaşığı yoğurt
150 gr. muratbey beyaz peynir
100 gr. muratbey taze kaşar peyniri
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
4-5 dal yeşil soğan
1 paket kabarma tozu
tuz, pul biber ( isteğe bağlı)
4-4,5 su bardağı un
üzeri için:
yumurta sarısı
susam
yapılışı : Maydanoz, dereotu ve yeşil soğanı minik minik doğrayın. Taze kaşar peynirini tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Beyaz peyniri ezin. Hamur yoğurma kabına alın. Üzerine bir sarıyı ayırarak yumurtaları kırın. Tereyağ, sıvı yağ ve yoğurtu ekleyin. Damak tadınıza göre tuz, pul biberi ekleyin. Güzelce karıştırıp, unu azar azar ekleyip, yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin. Cevizden büyük parçalar kopartıp elinizde yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine 2 cm aralıklı dizin. 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
10 yorum:
Merhaba Gülaycım,
Ellerine sağlık canım. Sevgilerimle,
offffffffff süper gülaycım
çok güzel görünüyor .
Ellerine sağlık Gülay'cım, nefis olmuş.Olsa da yesek :))
Otlu hamur işlerine bayılıyorum ellerine sağlık canım Hayırlı Cuma'lar:)
Hımmm nefis olmuş ellerine sağlık canım sevgilerimle...
elıne sağlık pratıkmıste
Gülaycin yine cok güzel nefis bir tarif ellerine saglik
Blogumu ziyaret ve yorumunuz icin cok tesekkur ediyorum... ben sizi uzun zamandir takipdeyim.... ayrica corek harika gorunuyor... emeklerinize saglik...
Merhaba Bir çekilişm var sizide beklerim :) sevgiler....
http://gizemselmutfak.blogspot.com/2013/03/gizemsel-mutfak-ilk-cekilisini.html
Muhteşem. Bayılıyorum tuzlulara. Ben de elimden geldiğince evde bulundurmaya çalışırım. Tarifinizi mutlaka deneyeceğim. Elinize sağlık.
Yorum Gönder