Bu Blogda Ara

22 Mart 2013 Cuma

Otlu Çörek

Hafta sonu kahvaltı sofranız yada gün sofralarınızda yer açın, bu nefis çörekler için:) 
malzemeler: 
1 çay bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta (1 sarısı üzeri için ayrılacak)
4 çorba kaşığı yoğurt
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
4-5 dal yeşil soğan
1 paket kabarma tozu
tuz, pul biber ( isteğe bağlı)
4-4,5 su bardağı un
üzeri için:
yumurta sarısı
susam
yapılışı :  Maydanoz, dereotu ve yeşil soğanı minik minik doğrayın. Taze kaşar peynirini tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Beyaz peyniri ezin. Hamur yoğurma kabına alın. Üzerine bir sarıyı ayırarak yumurtaları kırın. Tereyağ, sıvı yağ ve yoğurtu ekleyin. Damak tadınıza göre tuz, pul biberi ekleyin. Güzelce karıştırıp, unu azar azar ekleyip, yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru  oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin. Cevizden büyük parçalar kopartıp elinizde yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine 2 cm aralıklı dizin. 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. 

10 yorum:

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Merhaba Gülaycım,
Ellerine sağlık canım. Sevgilerimle,

mihri aliplik GÜL dedi ki...

offffffffff süper gülaycım
çok güzel görünüyor .

sekermutfagimiz dedi ki...

Ellerine sağlık Gülay'cım, nefis olmuş.Olsa da yesek :))

nevininyemekleri dedi ki...

Otlu hamur işlerine bayılıyorum ellerine sağlık canım Hayırlı Cuma'lar:)

Banu dedi ki...

Hımmm nefis olmuş ellerine sağlık canım sevgilerimle...

tatlı sefam dedi ki...

elıne sağlık pratıkmıste

Unknown dedi ki...

Gülaycin yine cok güzel nefis bir tarif ellerine saglik

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

Blogumu ziyaret ve yorumunuz icin cok tesekkur ediyorum... ben sizi uzun zamandir takipdeyim.... ayrica corek harika gorunuyor... emeklerinize saglik...

Unknown dedi ki...

Merhaba Bir çekilişm var sizide beklerim :) sevgiler....

http://gizemselmutfak.blogspot.com/2013/03/gizemsel-mutfak-ilk-cekilisini.html

Unknown dedi ki...

Muhteşem. Bayılıyorum tuzlulara. Ben de elimden geldiğince evde bulundurmaya çalışırım. Tarifinizi mutlaka deneyeceğim. Elinize sağlık.