Bizim evde makarna yan yemek olarak değil ana yemek olarak tercih edilir çoğunlukla. Eğer o gün makarna yapılacaksa malzemesi yoğun, tek bir yemek olarak yemeği tercih ederiz, yanında bir salata ile belki. Bu akşam da öyle oldu. Her zamankinden farklı olarak bu defa Arbella nın üzüm çekirdekli makarnasına ton balığı ile bir sos hazırladım. Yani akşam yemeğimiz hem sağlıklı hem de lezzetliydi:) Biz sevdik, umarım sizler de seversiniz:)
2×160 gr Ton balığı konservesi
2×200 ml Domates püresi
1 kase siyah ve yeşil zeytin karışık (çekirdekleri çıkarılmış)
3 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
2 adet kuru kırmızı süs biberi
2 yemek kaşığı kapari
zeytinyağı
yapılışı: Kaynayan bol tuzlu suda makarnayı haşlayın. Makarnanın sosu için; bir tavaya sızma zeytin yağını hafifçe ısıtıp içine ince kıyılmış sarımsakları atın. Ardından elinizle kırıp parçaladığımız kuru kırmızı biberi ilave edin. Ayıklanmış zeytinleri ve kapariyi de ekledikten sonra kıyılmış maydanozun yarısını koyun. Malzemeler hafifçe soteleyip tadını yağa bıraktığında ton balığını ilave edin. Çok fazla ezmeden karıştırın. Ardından iki kutu domates püresini ilave edin. Bu esnada tuzunu ve biberini ayarlayın. Sosu kendi halinde bir süre pişmeye bırakıp, “al dente” dişe gelir kıvamda pişmiş olan makarnayı süzün. Haşlama suyunun bir bardak kadarını kullanmak üzere ayırın. Süzülmüş makarnayı hala ocakta olan sosun içine koyun. Sosla iyice harmanlayıp çekmesini sağlayın. Ayırdığımız haşlama suyunu azar azar, makarnalar çektikçe sosa ekleyerek kıvamını ayarlayın. (Bu esnada makarnalar pişmeye devam edeceği için pişme kıvamı bizim ağız tadımıza daha uygun hale geliyor.)
Makarnayı servis tabağına alıp üzerini kalan maydanozla süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun..
malzemeler:
1 paket üzüm çekirdekli arbella makarna2×160 gr Ton balığı konservesi
2×200 ml Domates püresi
1 kase siyah ve yeşil zeytin karışık (çekirdekleri çıkarılmış)
3 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
2 adet kuru kırmızı süs biberi
2 yemek kaşığı kapari
zeytinyağı
Makarnayı servis tabağına alıp üzerini kalan maydanozla süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun..
%100 durum buğdayı irmiğinden üretilmiş olan üzüm çekirdekli makarnada, üzümün çekirdeğinde bulunan doğal antioksidan, E Vitamini, demir, kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum gibi minerallerden faydalanılmış..
Denemek için çok neden var:)
2 yorum:
ellerinize sağlık begendim.
istanbul sohbet
Ankara Sohbet
Yorum Gönder