Bu Blogda Ara

8 Haziran 2016 Çarşamba

Tavuklu Hünkar Beğendi

Size güzel bir haberim var .Haziran ayı boyunca www.banvitburada.com dan yapacağınız online alışverişlerde gulaymutfakta kodu ile vereceğiniz tüm siparişlerinizde % 15 indirim kazanacaksınız...

Siparişleriniz dilediğiniz gün dilediğiniz saat elinizde ve hiçbir kargo ücreti ödemiyorsunuz. www.banvitburada.com u mutlaka bir inceleyin derim:)
Ben siparişimi verdim ve istediğim gün istediğim saat evime ulaştı. Tavuklu beğendiyi iftara yetiştirdim. Size şimdiden i
yi alışverişler...

malzemeler:

üzeri icin:
500 gr tavuk gögsü
1-2 Adet domates
1 Adet kuru soğan
2 Adet yeşil biber
1/2 çay bardağı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yarim tatlı kaşığı karabiber
Yarim tatlı kaşığı pul biber
Beğendi için:
2 Büyük patlıcan
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba 
kaşığı un
1,5 Su bardağı süt
1 çay bardağı kaşar peyniri (
rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı tuz
Yarim tatlı kaşığı karabiber
1 adet muskat cevizi rendesi (isteğe bağlı)
yapılışı: İlk olarak beğendi için patlıcanları ızgara veya fırında közleyip soğumaya bırakın.
Tencereyi ocağa alın, içine kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü koyup kısık ateşte kavurun.
Soğanı yemeklik doğrayın, tavuk suyunu çekmek üzereyken soğanı ekleyip beraber kavurun.
Tavuk etleri ve soğanlar kavrulurken zeytinyağı da üzerine ekleyin.
Diğer yandan domatesleri soyup küp küp doğrayın, biberleri de doğrayıp kavrulmakta olan tavuk etine ilave edin.
Domatesler suyunu çektikten sonra tuzu, karabiberi ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Tavuk eti pişerken beğendiyi hazırlayın. Közlenmiş patlıcanları bıçakla boyuna kesip bir kaşık yardımıyla içini boşaltın ve çatalla ezin.
Bir tencerede tereyağı eritin. Unu ekleyin ve kavurun. Kavrulan una sütü yavaş yavaş ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ezilen patlıcanları, kasar peyniri, tuzu, karabiberi ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alin.
Hazır olan beğendiyi servis tabağına alin.Üzerine pişen tavuk etlerini yayıp servis yapın.
afiyet olsun..