Bu yıl da çok şükür Ramazan ayına ulaştık. Rabbim bu Mübarek ayı en güzel şekilde değerlendirebilmeyi hepimize nasip etsin. Amin..
İftar sofralarının da bereketi bol olsun, yettiğince pişirip israf edilmeyen bir ramazan olsun inşaallah...
malzemeler
4 orta boy patlıcanYarım kilo yoğurt
5-6 diş sarımsak
500 gr. kuşbaşı et
3 domates
1 büyük soğan
zeytinyağı
tuz ,karabiber
yapılışı: Yemeklik doğranmış soğanı zeytin yağında kavurun. Eti de ekleyerek kavurun. Domatesleri küçük küpler halinde doğrayıp ilave edin. Tuzunu da atıp kısık ateşte sulanmasını bekleyin. (Su eklemeyin böylece daha lezzetli oluyor) İyice sulanınca düdüklü tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika pişirin. Patlıcanları bir kaç yerinden delik açarak fırında közleyin. Soğuyunca soyup ince ince doğrayın. Tuzunu ilave edip, zeytinyağı koyduğumuz tavada hafif kavurun. Çok sıcak olmamasına dikkat ediyoruz. Ilıkken bir kenarda hazırlamış olduğumuz sarımsaklı yoğurdun içerisine bu ılık patlıcanları ilave edin. Tabağa önce sarımsaklı patlıcan üzerine de et koyarak hemen servis yapıyoruz. (Ben üzerine domates sos gezdirdim)3 domates
1 büyük soğan
zeytinyağı
tuz ,karabiber
afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder