Bu Blogda Ara

27 Şubat 2012 Pazartesi

Koroplast, Küçük Mutfak Sırlarını Gün Yüzüne Çıkarıyor!

“Hayatı Kolaylaştırır” sloganıyla 30 yıldır tüketicilerin yaşam kalitesini yükselten Koroplast,yemek danışmanı ve yazar Sedef İybar ve Arda’nın Mutfağı programını hazırlayan yemek uzmanı Arda Türkmen’in katılımıyla bir etkinlik düzenledi.
Mutfak Sanatları Akademisi’nde düzenlenen “Küçük Mutfak Sırları” etkinliğinde, Sedef İybar ve Arda Türkmen, Koroplast ürünlerinin hayatı kolaylaştıran  ‘sırlarını’ paylaştı. Lezzetli yemeklerin de sunulduğu deneysel etkinlikte mutfak içinde uygulanabilen sırların yanı sıra Koroplast ürünleriyle evimizin her yerinde hayatı kolaylaştıran ipuçları da anlatıldı.




Koroplast 30 Yıldır Hayatımızı Kolaylaştırıyor!
Bir Korozo A.Ş markası olan Koroplast’ın 30 yıldır özellikle ev hanımlarının hayatında olan ve onların güvenini kazanmış ürün ve çözümleriyle yaşamlarını kolaylaştıran bir marka olduğunu belirten Koroplast Pazarlama Yöneticisi Lizi Mitrani Yılmaz; “Koroplast, 30 yıldır sahip olduğu bilgi birikimi ve tecrübe ile tüketicilerine pratik çözümler sunuyor. Geriye dönüp baktığımızda bu 30 yıl içinde tüketicilerimizin hayatlarına hep ilkleri sunduğumuzu görüyoruz. 1981 yılında Türkiye’nin ilk çöp torbasını tüketicilerle Koroplast buluşturdu. Yine Türkiye’nin ilk buzdolabı poşeti de Koroplast ile mutfaklara girdi. Bununla birlikte katı atıklar için Türkiye’nin ilk geri kazanım torbasını üreten ve Türkiye’de ilk tıbbı atık torbasını çıkartan, bu konudaki bakanlık tüzüğünü hazırlayan da Koroplast oldu. Bugün buzdolabı poşeti, streç film ve alüminyum folyo gibi ürünleri ayrı ayrı kullanan hanelerin % 50’si Koroplast kullanıyor. Çöp torbası kullanan her on aileden 3’ü de Koroplast markasını tercih ediyor. Bütün bunlar Koroplast markasının yenilikçi anlayışının ve sektöründeki öncü rolünün birer göstergesidir” dedi.
Koroplast Küçük Mutfak Sırları’nı Tüketicileriyle Paylaşıyor
Koroplast, mutfakta pratik çözümler sunan Küçük Mutfak Sırları’nın yanı sıra Koroplast ürünleriyle mutfak dışında da uygulanabilen ve hayatı kolaylaştıran sırları da tekrar gün yüzüne çıkarıyor. Koroplast Pazarlama Yöneticisi Lizi Mitrani Yılmaz; “Mutfak dünyası çok dinamik bir dünya; yeme-içme kültürü, pişirme süreçleri, saklama yöntemleri gibi birçok konu sürekli olarak gelişiyor, değişiyor. Bu anlamda Koroplast bu dünyanın evrimleşmesine de hem tanık oluyor hem de buna katkı sağlıyor. Koroplast’ın katkı sağladığı alanlardan biri de aslında hepimizin annesinden veya bir büyüğünden öğrendiği kendisi küçük ama faydası büyük mutfak sırları… Koroplast olarak aslında bu sırları tekrar ortaya çıkarmak ve ürünlerimizle uygulanabilecek yeni sırları paylaşmak istedik” dedi.


 Et suyu mu hazırlayacaksınız? Tavuk ve kırmızı etinizi pişirdikten sonra suyunu soğutup Koroplast Buz Torbası’na doldurun ve dipfrize atın. Donmuş et suyunu küp küp keserek kullanabilirsiniz.
  Biber mi közleyeceksiniz ? Közlediğiniz biberleri kolay soyabilmek için sıcakken bir kaseye alıp üstünü Koroplast Streç Film ile sarın soğuyunca kolayca soyun. 

  Tereyağını çeşnilendirmek mi istiyorsunuz ? Oda sıcaklığındaki hafif yumuşamış tereyağının içine çeşitli aromalar veya otlar katarak çeşnilendirebilir, hazırladığınız yağları da streç gilme sarıp şekillendirip dondurabilirsiniz.
 Bisküvi hamuru mu donduracaksınız ? Dondurulmuş rulo bisküvilerin hamurlarını kesmek için katlı hamuru Koroplast Yağlı Kağıdın üzerine yerleştirip dar kenarlarından başlayıp sıkı bir silindir oluşturacak şekilde kağıdın yardımıyla yuvarlayın.
Bayat ekmekler tazelensin mi ? Bayat ekmekleri nemlendirip Koroplast Fırın Torbası’nda fırınlarsanız tazecik olurlar.

Avakadonuz çok mu sert ? Koroplast Buzdolabı Poşeti’ne pirinç doldurup avakadoyu içine yerleştirerek yumuşamasını sağlayabilirsiniz.
 Kiviler çok mu sert ? Koroplast Buzdolabı Poşeti’ne koyun, olgun bir elma veya armut ekleyip, poşetin ağzını kapatıp, buzdolabında 1 gece bekletin, sabaha yumuşarlar. 
 Evde pudra şekeri mi bitmiş? Koroplast Yağlı Pişirme Kağıdı’nın arasına toz şeker koyup üzerinden sıcak ütü geçirerek pudra şekeri elde edebilirsiniz. 
Saçınızı mı şekillendireceksiniz? Koroplast Alüminyum Folyo ile saçınıza bigudi yapıp kolayca şekillendirebilirsiniz.
 Ayaklarım yumuşacık olsun mu diyorsunuz ? Ayak bakımı yapmak için ayaklarınızı kremleyin üstüne sıcak havlu geçirip Koroplast Buzdolabı Poşeti’ni sıkıca geçirip bağlayın. 
 Gümüşleriniz mi kararıyor ? Kararmasını istemediğiniz tüm gümüşlerinizi Koroplast Streç film ile sararak renklerinin kararmasını engelleyebilirsiniz. 
Kesilmiş soğan mı saklayacaksınız ? Kokulu sebzeleri buzdolabında saklamak için Koroplast Alüminyum Folyo’ya sarabilirsiniz.
 Sütlü tatlınız kaymak mı tutuyor ? Sütlü tatlı veya dolgu kremanız sıcakken kapların üzerini Koroplast Streç Film ile kaplayıp kaymak tutmasını engelleyebilirsiniz.
Fırındaki balık kokusu çıkmıyor mu ? Tepsiye Koroplast Alüminyum Folyo’yu yayıp üzerine tarçın serpin. Fırınınızı orta ısıda 15 dakika çalıştırarak kokudan kurtulabilirsiniz. 
Mutfakta huni mi lazım ? Koroplast Alüminyum Folyo’yu konik bükerek huni yapabilirsiniz. 
Cam şişenin kapağı mı kayboldu ? Kapağı olmayan cam şişeleriniz için Koroplast Alüminyum Folyo’dan bir parça koparıp kapak yapabilirsiniz.
Bulaşık teline mi ihtiyacınız var ? Koroplast Alüminyum Folyo’yu elinizle buruşturup top yaparak bulaşık teli olarak kullanabilirsiniz.

Menümüzde “Fırında Somon Balığı” , “Kuzu İncik” ve “Mozaik Pasta” vardı. 

koroplast streç flim kullanarak Sedef İybar'ın hazırladığı mozaik pasta;
malzemeler:
1/2 litre çiğ krema
350 gr. %70 bitter çikolata
1,5 paket çifte kavrulmuş petibör bisküvi
yapılışı: Kremayı bir tencereye alın. Kısık ateşte ocakta krema ısınınca kaptın. İçine parçalara bölünmüş çikolatayı ekleyerek tamamen eriyene kadar karıştırın. Soğuyunca iri parçalara bölünmüş  bisküvileri ekleyin. Streçflim ile kapladığınız kek kalıbına hazırladığınız harçı boşaltıp düzleyin. Derin dondurucuda dondurup dilimleyerek servis edin.
koroplast fırın poşeti kullanarak hazırladığımız kuzu incik;
malzemeler:
4 adet kuzu incik
1/2 poşet arpacık soğan
350 gr mürdüm eriği
200 gr saf nar ekşisi
Değirmen karabiber
Tatlı toz kırmızı biber

Tuz
yapılışı: Derin bir kabın içine kuzu incikleri koyarak nar ekşisi, tatlı toz kırmızı biber, karabiber ve tuzu ekleyin. Bu karışımı kuzu etine iyice yedirerek karıştırın. Mürdüm erikleri ve arpacık soğanları ekleyip karıştırın. Tüm sosuyla birlikte malzemenin tümünü Koroplast fırın torbasına doldurun. Torbanın ağzını düğümleyerek kapatın. İçine ne su ne de başka birşey istemiyor sadece soslarla ve kendi suyuyla yumuşacık oluveriyor. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp torbanın üstünden bıçak ya da çatal yardımıyla 2- 3 delik açın. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 1 saat 15 dakika pişirin.
Koroplast yağlı kağıt kullanarak hazırladığımız fırında somon;
malzemeler:
6 adet 180 gr'lık dilim somon
1 paket taze kişniş
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
Defne yaprağı
Deniz tuzu
Değirmen karabiber
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
1 kahve fincanı mirin
1 adet limon
yapılışı: Zeytinyağı ve mirini bir kapta karıştırıp somon balığını karışıma iyice bulayın. Ayrı bir yerde taze kişniş, maydanoz ve dereotunu küçük küçük doğrayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Sosladığınız somon dilimlerini koyun. Üstlerine deniz tuzu serpin. Üzerine taze otlarla hazırladığınız karışımı serperek yayın. Somonların üzerine son olarak dilimlenmiş limon ve defne yaprağı koyun. Yağlı kağıdın solundan ve sağından kapatıp altına sararak açılmayacak şekilde paketleyin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dk pişirin. 15-20 dk'dan fazla piştiğinde balık biraz sertleşebiliyor. Piştiğinde ister tamamen kağıdı açarak içinden alıp servis edebilirsiniz, isterseniz de yağlı kağıdın üstünden artı şeklinde makasla keserek kağıt içinde servis edebilirsiniz size kalmış. 
*mirin; alkolsüz, pişirmede kullanılan bir pirinç şarabı.. Gourmet ürünler satan yerlerde bulabiliriz
Öncelikle bu güzel etkinliğe davet ettiği için Feryal Hanıma, Koroplast yetkililerine, güzel sohbetleri ve lezzetli yemekleri için Sedef Hanım ve Arda Bey’e ve güleryüzlü yardımları ve ev sahipliği içim tüm MSA çalışanlarına çok teşekkür ederim.

8 yorum:

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

ellerine sağlık
paylaşım harika
:))

BETÜLCE dedi ki...

Benim tek vazgeçemediğim ürünler koroplast ürünleri herşeyini kullanıyorum harika ürünler gerçekten çok memnunum ve kesinlikle herkese tavsiye ediyorum.Yağlı kağırdı harika piyasadaki hiçbir ürüne benzemiyor.Kullanınca farkı anlarsınız.

Nuran dedi ki...

merhaba gülay, Etkinliğiniz güzel geçmiş, paylaştığın bilgiler için teşekkürler. :)

Elif'in defterinden (mndlna) dedi ki...

Çok güzel olmuş, bilgiler için de teşekkürler.

Kişisel Blog dedi ki...

Harika bilgiler evdekiler için çıktı aldım. Paylaşım için teşekkürler...

tarifkolik dedi ki...

Güzel paylaşım ellerine sağlık canım.. Sevgiler..

İstanbul Temizlik Şirketi dedi ki...

Güzel bir yemekten sonra temizlik şart 7/24 hizmetinizdeyiz.

Temizlik Şirketi dedi ki...

Öncesi yada sonrası yemek ve temizlik ayrılmaz bir ikilidir her nevi temizlik ihtiyacınız için İstanbul genelinde hizmetinizdeyiz.