Bu Blogda Ara

8 Şubat 2012 Çarşamba

İGLO ile Pratik Lezzetler

Geçtiğimiz günlerde her ay düzenli olarak iglo'nun sponsorluğunda EKS Mutfak Akedemisinde gerçekleşen iglo ile pratik lezzetler workshopa yemek danışmanı sevgili Tijen'in daveti ile katıldım.
Sevgili Tijen iglo'nun ürünleri hakkında verdiği bilgileri sonrasında mutfağa geçip, şef Barış Aytekin'in eşliğinde menümüzü hazırladık..
menümüzde;
sebzeli iglo bahçe bezelyeli çorba
malzemeler:
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 adet soğan (ince kıyılmış)
½ yemek kaşığı taze zencefil (ince kıyılmış)
½ çay kaşığı köri harcı
1 su bardağı İGLO Bahçe Bezelyesi
1 kabak (soyulmuş ve ince dilimlenmiş)
1 havuç (soyulmuş, dilimlenmiş)
1 su bardağı mantar ( dilimlenmiş)
1 adet sap kereviz ( dilimlenmiş)
4 su bardağı sebze suyu veya su
½ su bardağı krema
Yapılışı: Tencereyi kızdırın, içine yağı gezdirin. Soğanları ekleyin. Ardından sarımsak, zencefil ve köri harcını ekleyin. İGLO Bahçe Bezelyesini ilave edin ve hepsini iyice harmanlayın. Kalan tüm sebzeleri de katın. 2 dk daha soteleyin ve sebze suyunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve 1 saat pişirin. Ateşten alın ve soğumasını bekleyin. Çorba ılındığında bir el blenderiyle çekin. Tekrar ateşe alın ve bir yandan durmadan karıştırın bir yandan da kremasını ağır ağır ilave edin. Tuz ve karabiberini ekleyin ve sıcak servis edin.
iglo açık deniz somonlu krep
malzemeler:
krep için:
½ su bardağı un
1 yumurta
½ su bardağı süt
Tuz, karabiber
harcı için;
250 gr İGLO Açık Deniz Somonu ( küp doğranmış)
1 su bardağı
İGLO Karışık Tatlı Biber
1 pırasa (ince kıyılmış)
1 soğan (ince kıyılmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
¼ demet dereotu (ince kıyılmış)
yapılışı; Bir kapta; unu, sütü, yumurtayı, tuzu ve karabiberi iyice çırpın. Tavayı kızdırın. Tereyağını eritin ve bir kepçe unlu karışımdan tavaya dökün. Ardından ters düz yaparak diğer yanını da iyice kızartın. Bir kenara alın. Tavayı kızdırın zeytinyağını gezdirin ve soğanları pembeleşene kadar soteleyin. Sarımsakları ve pırasayı ekleyin. Pırasa ölünce somon balıklarını ekleyin iyice soteleyin. Renkli biberleri ekleyerek soteleyin. Kreplerin içine hazırladığınız somonlu karışımı yerleştirin. Krepi ikiye katlayın üzerine dereotu serpin ve servis edin.

iglo gurme karidesli ve iglo karışık tatlı biberli noodle
malzemeler:
1 paket noodle
1 paket İGLO Gurme Karides (ayıklanmış )
150 gr İGLO Karışık Tatlı Biber
2 soğan (ince kıyılmış)
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
½ su bardağı soya filizi
5 yemek kaşığı soya sosu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam taze maydanoz (ince kıyılmış)
2 yemek kaşığı istiridye sos

Yapılışı: Noodleları derin bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar kaynar su ve 2 yemek kaşığı soya sos koyarak kapağı kapalı vaziyette noodle yumuşayana kadar bekletin. Tavayı kızdırın, içine zeytinyağını ekleyin soğanları, sarımsakları ekleyip kavurun. Karidesleri ve biberleri ekleyip soteleyin. Soya sosu ve istiridye sosunu ekleyin soslar çektirene kadar sotelemeye devam edin. Soslar çekip kıvam aldıktan sonra soya filizlerini karıştırın ve ocaktan alın. Noodleları süzerek karidesler ile karıştırın. Üzerini maydanozlar ile süsleyerek servis edin.

linzer tart
malzemeler:
220 gr un
135 gr tereyağı
75 gr pudra şekeri
1 yumurta
50 gr toz fındık
50 gr file fındık
200 gr marmelat veya reçel
20 gr soğuk jöle (üzerine sürmek için) veya bal
yapılışı: Unu bir kaba eleyin ve içerisine tereyağı, pudra şekeri, toz fındık ve yumurtayı ilave edin. Hamuru homojen bir kıvama gelinceye kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru 1 saat buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru unlu bir tezgâhta merdane ile 1 santim kalınlığında açın. Yağladığınız tart kalıbına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Hamurunuzun kalan parçalarını toparlayın ve biraz unlayın. Bir rende ile hamuru rendeleyin ve içerisine file fındık ilave edin. Pişen hamuru fırından çıkartın ve üzerine arzu ettiğiniz bir reçel veya marmeladı sürün ve üzerine rendelediğiniz file fındıklı hamuru serpin. Ve tekrar önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Pişen tarta bir fırça yardımı ile soğuk jöle veya bal sürün ve soğumaya yakın dilimleyerek servis edin.

Akşamın sonunda hazırladığımız lezzetleri, hoş sohbetler eşliğinde tadına baktık. Benim favorim iglo açık deniz somonlu krep oldu.
Bu sağlıklı ve pratik yemeklerle bizleri buluşturan İglo' ya ve nazik daveti için Sevgili Tijen' e tekrar teşekkürler ediyorum.

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Gülay,
canım benim ellerinize sağlık,nefis görünüyorlar,lakin linzer tart tam benlik olmuş,tarifi aldım iznin olursa paylaşmak isterim.
sevgilerimle...

lezzettabağı dedi ki...

Gülaycığım merhabalar, etkinlikler hoş sohbetlere derin dostluklara da zemin oluyor değil mi ne güzel Ankaradaki blogerlerin çok etkinliği ne yazıkki olamıyor. igloyu bende çok bveğeniyorum. her keseye uygun olmamakla birlikte çok güzel ürün yelpazesi var. tercih ettiğim bir marka . sevgiyle kal.

tatlıhayat dedi ki...

Geçenlerde canım bamya çekti,bu senede dipfrize koymamıştım,İglonun taze bamyasını aldım berbat çıktı nasıl kart bir bamya anlatamam bir dahada almayı hiç düşünmüyorum.Sevgiyle...

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Bende bayılıyorum iglo ürünlerine. Hepsi nefis görünüyor ellerinize sağlık canım. Sevgiler...

durutarifler dedi ki...

Her şey harika ama linzer tarı mutlaka deneyeceğim
Sevgilerle

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Çok güzel bir akşam oldu gerçekten:)
Sohbetiniz ve lezzetler harikaydı

Yine en kısa zamanda görüşelim:)

Yüreğine ellerine sağlık canım

Sevgiler

Mutfak Sevgisi dedi ki...

Paylaşımlar çok güzel.İglo yu bende çok kullanıyorum kızım özellikle piliç nuggeta bayılıyor sevgiler sizi izlemeye adım banada beklerim:))mutfaksevgisi.com