- 6 orta boy kabak
- yarım demet taze soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1/2 demet dereotu ,maydonoz
- tuz ,su
- yoğurt
- 3-4 diş sarımsak
yapılışı: Kabakları temizleyip ,rendeleyin.Taze soğanları küçük küçük doğrayın.Maydonoz ve dereotlarını ince ince kıyın.Taze soğanları sıvıyağ ile kavurun.Üzerine rendelenmiş kabakları ilave edip,biraz daha kavurun.Daha sonra pirinç ve su ilave edin.Suyunu tamamen çekmeden önce maydonoz ve dereotunu ilave edin.Suyunu çekinceye kadar pişirin.Soğumaya bırakın. Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp,soğuyan karışımı bu sosla karıştırın.Dereotuyla süsleyip servis yapın.
afiyet olsun...
3 yorum:
ellerinize sağlık.siteniz çok güzel..nuraniyeyi deneyeceğim ama kabaklar rende olduğu için çabuk pişer.pirinçler pişene dek kabaklar erimiyor mu tşk ederim....
uzun süredir değişik bir meze arıyordum, çok beğendim, misafirlerim de bu ne, bu ne yaa...diye diye koca kaseyi bitirdiler....kimse diğer ikramlara dönüp bakmadı, nuraniye böylece hayatıma dahil oldu...teşekkürler...
canikom arkadaşıma: ben pirinçleri önceden ıslattım, ya da soğanları kavururken ekleyebilirsin, böylece pirinç ve kabak beraber pişer..
Yorum Gönder