Bu Blogda Ara

19 Ağustos 2009 Çarşamba

AÇMA

Her zaman çok güzel kabaran ve yumuşacık olan bir açma tarifim. Blogcular pikniğine giderken yapmıştım. Hamuru geceden yoğurup dinlerdikten sonra buzdolabında beklettim sabah erken kalkıp şekil verip pişirdim. Sıcak sıcak ikram etmek için...

malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 paket yaş maya
  • aldığı kadar un (yaklaşık 1 kilo)
  • 100 gr margarin
  • üzeri için yumurta sarısı

yapılışı: Mayayı küçük bir kasenin içne koyup üzerine yarım bardak ılık su ve şekeri koyup kabarmasını bekliyoruz. Hamur yoğurma 2 bardak un koyup ortasını açıyoruz. Sütü, sıvı yağı, kalan yarım bardak ılık suyu, mahlep, tuzu ve mayayı ekleyip yoğuruyoruz. Elimize yapışmayacak olana dek yavaş yavaş un ekliyoruz. Hazırlanan hamurun üzerini bir bezle örtüp yarım saat mayalanmasını bekliyoruz. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayıp pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Margarinden sürüp rulo sarıp büküp şekil veriyoruz. üzerine yumurta sarısı sürüp 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

afiyet olsun....

2 yorum:

tubanıntarifleri dedi ki...

Canım ellerine sağlık harika görünüyor.
sevgiler

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım elerine sağlık kat kat nefis olmuştur...