- 3 yufka
- içi için:
- 300 Gr. orta yağlı kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 8-10 dal maydanoz
- tuz, karabiber
- üzeri için:
- 1 kase sarmısaklı yoğurt
- kırmızı biberle kızdırılmış tereyağ
yapılışı: Soğanı yemeklik doğrayın, orta ateşte yağ ile birlikte hafifçe sararana kadar kavurun. Kıymayı, salçayı, tuz ve karabiberi ekleyin ve arada arıştırarak 3-4 dk. kavurun. Altını kapatın ve doğradığınız maydanozları ekleyin. Soğumaya bırakın.Bir kaseye 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 - 1,5 çay bardağı kadar su ile yağlı su hazırlayın.Bir yufkayı dörde bölün. Yufkayı yağlı su serperek ıslatın, bir buçuk yemek kaşığı kadar harcı yufkanın her yerine serpin.Yufkanın geniş tarafından başlayarak, uçlarını içe kıvırmadan, sigara böreği sarar gibi sarın. İçe doğru rulo yaparak, gül şekli verin. Bir ucunuda altına gizleyerek, pişerken açılmamalarını sağlayın.Üzerlerine sadece yağlı su sürün ve 170 derecede ön ısıtma yapılmış fırında, 25-30 dk. üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirin.Fırından çıkar çıkmaz, üzerine yoğurtlu sarımsak ve kırmızı biberli kızgın tereyağ gezdirin ve bekletmeden servis yapın..
afiyet olsun...
2 yorum:
Sunumlar, tarifler bir harika bloğunuzu çok sevdim.Elinize yüreğinize sağlık.Sevgiler.Mine
look at this website high replica bags click to read more www.dolabuy.ru right here Valentino Dolabuy
Yorum Gönder