Bu Blogda Ara

24 Ağustos 2009 Pazartesi

BAHARATLI TAVUK BAGET VE PATATES

Geçen haftalarda kırklareline gittiğimde konuk olduğum sibel ablamın (kuzenim) davet sofranın ana yemeğiydi. Yapım aşamalarına yardım ettiğim ve tadı da çok hoşuma gidince sizlerle de paylaşmak istedim. Hem ramazan ayında iftar davetleri için güzel tarif olduğunu düşünüyorum. Yapılışı çok pratik, servisi kolay ve çok leziz....

Ayrıca bu tarifi canım arkadaşım sevilin ev sahipliği yaptığı iftar bereketi etkinliği-3 için gönderiyorum.

malzemeler:

  • 1 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • yarım limonun suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • tuz
  • 10-15 adet küçük patates

Yapılışı: Sarımsak ve soğanı küçük küçük doğrayın. Baharatları, limon suyunu, zeytin yağını ilave edip karıştırın. Bagetleri ateşte tütsüleyip yıkayın. Hazırlanan karışımın içine bagetleri ilave edip, güzelcene karıştırın. 2-3 saat buzdolabında bekletin. Diğer taraftan patatesleri güzelce yıkayın. Kaynayan suda 5 dakika patatesleri haşlayın. Haşlanmış kabuklu patatesleri elma dilimi şekilde kesin. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serip bagetleri üzerine koyun. kalan karışımın içerisine haşlanmış patatesleri koyup güzelcene karıştırın. Bunları da fırın tepsisindeki bagetlerin yanına dizin. fırında 200 derecede üst rafta kızarana kadar pişirin, üstü kızarınca ters çevirin alt tarafını da kızartın.

Afiyet olsun...
Bu fotoğrafta fırına vermeden önceki hali....