- 4 adet kabak
- 4 adet çarliston biber
- 3 adet domates
- 2 adet soğan
- 2-3 dal taze soğan
- dereotu, maydanoz
- 2 diş sarmısak
- tuz, karabiber, kekik, nane, pul biber
- 1 çay bardağı zeytin yağ
yapılışı: Tencereye zeytinyağı koyup yemeklik doğranmış soğanı, sarmısağı küçük doğranmış kabak ve biberleri ekleyip 10 dakika kavur. Domatesi küp şeklinde doğrayıp, taze soğanı da doğrayıp ekle. Tuz ve baharatlar ile tatlandırıp, gerekirse 1 çay bardağı sıcak su ekle. (domates su saldığı için suya pek ihtiyaç olmuyor.) 20 dakika kısık ateşte pişir. Ocağı kapatmadan önce dereotu ve maydanozu ekleyip 1-2 dakika daha pişirip ateşi kapat.
afiyet olsun...
1 yorum:
ELLERİNE SAĞLIK KABAK YEMEĞİNİ ÇOK SEVERİM LİF DEPOSUDUR.SIK SIK TÜKETMEK GEREKİR.
SEVGİLERİMLE
Yorum Gönder