malzemeler:
- 3 su bardağı pirinç
- 4,5 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 kavanoz konserve mantar
- 1 su baradağı bezelye
- 1 çay bardağı mısır
- 1/2 demet dereotu
yapılışı: Pirinci bir kapta üzerini çekecek kadar sıcak su koyun ve bir kaç damla limon suyu damlatın.20 dakika bekletip beyaz suyu gidene kadar yıkayın. Pilav tenceresine tereyağı koyun. Eriğince pirinçleri koyup 5 dakika kavurun. Mantarları dilimleyip, bezelye ve mısırları tencereye ekleyin. 4,5 bardak sıcak su döküp tencerenin kapağını kapatın. Suyu çekene kadar pişirin. Dereotunu yıkayıp ince dilimleyip, ocağı kapattıktan sonra tencerye ekleyip karıştırın. Kapağın altına kağıt havlu koyup dinlendirin.
afiyet olsun...
2 yorum:
Öncelikle ellerinize, emeğinize, gözlerinize sağlık.
Ben yaptığımda bu kadar lezzetli gözükmüyor hatta lezzetli olmuyordu. Sonradan farkettim ki içerisin de kullanılan malzemelerin doğal ve taze olması gerekiyormuş. Mesela bu lezzetin üstüne hazırlanacak sos için size http://www.yoreselantep.com.tr/ACI-BIBER-SALCASI-EV-YAPIMI-DOGAL-1-KG,PR-7.html ev yapımı acı biber salçasını tavsiye ederim. Salçayı yeniden keşfetmemi sağladı resmen. Tabi reklam gibi oluyor böyle fakat bir kere denemeniz adına beni mazur görün. Köylerimizde ki lezzetleri unutup, marketlerden medet umuyoruz.
Pazardan aldığım domatesler resmen resimlik, yemeğe kıyamıyorsunuz fakat köyde ki domatesler ise görüntü puanı sıfır, tat ve koku olarak ise muhteşem dedirtiyor. Yine lazı uzatıyorum sanırım, kısacası doğal olan sanırım en uygun olan yerde köylerimizde.
Hepimize afiyet olsun, günleriniz yeni lezzet keşiflerinizle dolsun...
goyard handbags
michael kors sale
lebron 16
balenciaga shoes
supreme hoodie
pureboost
valentino
chrome hearts outlet
yeezy boost
coach outlet stores
Yorum Gönder