- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı pirinç unu
- 1 su bardağı toz badem
- 1 yumurta sarısı
- 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
- 1 çorba kaşığı dövülmüş antep fıstığı
yapılışı: Sütü tencereye bırakıp, içine pirinç ununu, toz bademi, yumurta sarısını ve hindistan cevizini ilave edelim. Tencereyi ocağa alıp kısık ateşte karıştıra karıştıra, dibinin tutmamasını dikkat ederek, göz göz oluncaya kadar pişirelim. Tatlıyı kaselere bölelim ve soğuyunca üzerini toz antep fıstığı ile süsleyip ikram edelim.
afiyet olsun...
5 yorum:
bayılırım sütlü tatlılara.
enfes görünüyor canım,ellerine sağlık..
Eline sağlık Gülaycığım.Çok severim keşkülü hele ev yapımını sen ne hamaratmışsın maşallah.
Öptüm canım.
Gülay Hanım Merhaba,
Keşkül çok nefis görünüyor elinize sağlık.Mutlaka deneyeceğim.Sevgiler.Mine
inanmayacaksınız ama hiç yemedim.. kısmet ne zaman bakalım :(
bence çok güzel
Yorum Gönder