malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 100 gr. pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 paket k.tozu
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 su bardağı toz badem
- 125 gr.margarin
- 1 fiske tuz
- şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı limon suyu
yapılışı: Önce iki bardak şekerle bir bardak suyu bir tencereye bırakıp, 5 dakika kaynatalım. Bir çorba kaşığı limon suyuyla kestirdikten sonra ocaktan indirelim ve soğumaya bırakalım. Bir hamur yoğurma kabında unu eleyip, ortasını havuz gibi açalım. Bu havuza erimiş yağı, bir yumurtayı, pudra şekerini, kabartma tozunu, tuzu, limon suyunu ve bademi bırakıp, etrafındaki unu yavaş yavaş alarak yumuşak bir hamur hazırlayalım. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elimizle yuvarlayıp tepsiye aralıklı dizelim. Dilerseniz benim yaptığım gibi üzerine bütün badem koyup. Üzerine yumurta sarısını sürdükten sonra 160 derece fırında 40 dakika pişirelim. Fırından çıkar çıkmaz, üzerine soğuk şerbeti dökelim. Soğuduktan sonra ikram edelim.
afiyet olsun..
9 yorum:
Gülaycığım tatlının adı da kendi de çok güzel.
Geçmiş bayramın kutlu olsun.
pek nefis görünüyor canım,ellerine emeğine sağlık..
GÜLAYCIM CANIM BENİM ELLERİNE SAGLIK HER ZAMANKİ GİBİ NEFİS OLMUŞ
TEKRAR BAYRAMIN MÜBAREK OLSUN BALIM
EE NE ZAMAN GELİYOZ SANA :))
Canım geçmiş bayramın kutlu olsun...
Tatlı harika gözüküyor ellerine sağlık...
mmmmmmm pek nefis.ellerine sağlık canım...
Ellerine saglik canim serbetli tatlilara bayilirim.Nefis görünüyor.Afiyetler olsun.Hayirli aksamlar öptüm.
eline sağlık gülaycığım...ilgine tşkler,ist da çok kalamadım,gelecek sefere inş. sevgiler...
Cok güzel elinize sağlık.
vpn
lorentlabs
Yorum Gönder