malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet kırmızı dolmalık biber
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1/2 tavuk göğsü
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- tuz
yapılışı: Mercimeği ayıklayıp, yıkayalım. Patatesi, havuçu ve biberi doğrayalım. Mercimeği ve sebzeleri bir bardak suyla kısık ateşte pişirelim. Piştikten sonra blendırdan(ya da süzgeçten) geçirelim. Başka bir tencerede tavuğu haşlayıp, suyunu süzelim. Etlerini ayıklayıp, didelim. Bir çorba kaşığı yağla unu kavuralım. Pişirdiğimiz mercimeği ekleyelim. Tavuk suyunu, sütü ilave edelim, kısık ateşte 15 dakika pişirelim. Tavuk etini, kimyon, kırmızı toz biber, tuz, ve naneyi de ilave edip sıcak servis edelim.
afiyet olsun...
8 yorum:
ismi çok güzel:)
ellerine sağlık canım.
gecenin şu vakti öyle ihtiyacım var ki bir tas sıcak çorbaya..
ilginç bir çorba lezzetli olduğu muhakkak...ellerinize sağlık sevgiler
niye ipek dedim önce! tabii boğazdan ipek gibi geçiyordur şifa olsun sevgiler
çorba nefis olmuş ellerine saglık canım gülayım peki neden adı ipek ufak bir acıklama yapsaydın neden öyle demişler bu çorbaya
bu arda özlendin haberin olsun :))
Cok degisik bir corba bu! Denemek lazim, ellerine saglik!
Bende ismine bayıldım, hemen dikkatimi çekti ipek çorçası!!!Eminim lezzeti de ismi kadar güzeldir:)
[url=http://cialisnowdirect.com/#ncbvr]buy generic cialis[/url] - cialis 40 mg , http://cialisnowdirect.com/#rjmpn cheap cialis
ralph lauren outlet
polo ralph lauren
air huarache
hermes belts
christian louboutin outlet
christian louboutin shoes
detroit lions jerseys
cardinals jersey
minnesota vikings jerseys
coach outlet
Yorum Gönder