malzemeler:
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı haşhaş tohumu
- 1,5 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 limon kabuğu rendesi
- Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- çeyrek limon
- Üzeri için:
- 1 paket kremşanti + 1 su bardağı süt
- toz antep fıstığı yada fındık
yapılışı: Şeker ve yumurtayı köpürtene kadar çırptıkdan sonra diğer malzemeleride katıp tatlının hamurunu hazırlayın. En son haşhaşıda katıp yağlanmış tepsiye harcı dökün. 160-170 derecelik fırında yavaş yavaş pişirin. Bu arada şerbetini hazırlayıp ılımaya bırakın. Pişen tatlının ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbetini yedire yedire dökün. Tatlı şerbetini çekip soğuduktan sonra 1 bardak sütle çırpılmış krem şanti ile üzerini tamamen kaplayın.. En son toz antep fıstığı yada fındık ekip servis edebilirsiniz...
afiyet olsun...
5 yorum:
eline sağlık nefis görünüyor
ellerinize sağlık.çok güzel görünüyo tepsi boyutu nedir
merhaba,
büyük boy kare borcam kullanmıştım..
sevgilerimle
merhaba ben yasemin sen benim için çok degerlisin inanki seni çok çok seviyorum gülay ablacıgım canımsın başarılarının devamını bekliyoruz sevgilerimle
yasemin canım,
güzel yorumun için çok teşekkürler :)
sevgilerimle
Yorum Gönder