malzemeler:
- 250 gr. kuzu gerdan
- 1 yumurta sarısı
- 3 çorba kaşığı un
- 1 limonun suyu
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- tuz
yapılışı: Eti bir tencereye bırakıp, kendi suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim. Etleri kemiklerde ayıklayın ve tencereye etleri tekrar alın. 5 bardak su ilavesiyle kısık ateşte etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Daha sonra unu, limon suyunu, yumurtayı, tuzla çırpalım ve ılıttıktan sonra yavaş yavaş çorbaya ilave edelim. Un kokusu gidinceye kadar kısık ateşte 10 dakika daha pişirelim. Üzerine kırmızı biberle kızdırılmış tereyağ gezdirerek, hemen servis edelim.
afiyet olsun....
8 yorum:
iftar için süper bir lezzet ellerine sağlık canım ayrıca hilalinmutfağı arkadaşımızın mesajınıda sana iletiyorum duyarlı olmak adına böyle insanları kınıyorum
Canım çok besleyici süper bir lezzet yedim fakat hiç denemedim ellerine sağlık...
Cok istah acici bir corba! Ellerine saglik.
sen yaparsında güzel olmazmı hiç canım benim ellerine saglık
ellerine sağlık hiç yemedim ama tadını merak ettim birgün denemek isterim .çorba çeşitlerine merakım vardır.
sevgiler
gülay hanım öncelikle tarfileriniz çok güzel..bir kaçını denedim bile..bu çorbayıda bu haftasonu iftar davetimde denemek istiyorum..ancak şöyle bir problemim var gelecek misafirlerimden ikisi kırmızı et tüketmiyor..onun yerine tavuk eti kullansam nasıl olur..şimdiden teşekkürler...
Merhabalar corbanizi denedim,biraz limon fazla gibi corbanin tadi eksi geldi bana. Bir limon yerine yarim limon kullanilabilirmi.
merhaba ceyda,
tabiki de yarım limon olur, damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz..
sevgilerimle
Yorum Gönder