malzemeler:
- 6 bardak süt
- 125 gr. margarin
- 1 bardak un
- 1 bardak şeker
- 1 paket vanilya
- damla sakızı
- üzerini süslemek için:
- toz antep fıstığı yada hindistan cevizi
yapılışı: Muhallbeyi yapacağımız tencereye sütü, unu, şekeri koyup hızlı ateşte çırpma teli ile kaynayana kadar (göz göz olana kadar) sürekli karıştırıyoruz. Kaynamaya başladığında yağı, vanilyayı ve dövülmüş damla sakızı ilave edip 5 dakika kısık ateşte ara ara karıştırarak pişiriyoruz. Ocağın altını kapattıktan sonra mikserle 5-7 dakika çırptıktan sonra kaselere döküp üzerini toz antep yada hindistan cevizi ile süslüyoruz.
afiyet olsun...
4 yorum:
çok güzel harika görünüyor sütlü tatlılara hayır diyemem ellerinize sağlık...
çok süperler sütlü tatlılara hayır diyemiyorum ve şuan bende yapıyorum
denedım ck guzel oldu :) on numara bır tarif tskler :)
denedim ama niyetli oldugumdan daha yiyemedim umarım güzel olmuştur
Yorum Gönder