malzemeler:
- 1 litre süt
- 8 çorba kaşığı toz şeker
- 8 çorba kaşığı irmik
- 2 paket vanilya
- 500 gr. çilek
- üzeri için:
- 2 paket tart jölesi
- 1.5 su bardağı vişne suyu
- 2 çorba kaşığı tozşeker
- 1 paket vanilya
yapılışı: Süt ve şekeri bir tencereye alıp ateşe oturtun. Süt ılınınca irmiği ekleyin. Sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca vanilyayı ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. 2-3 dakika karıştırarak soğutun. Karışımın yarısını kelepçeli kalıba ( 24 cmlik) yayın. Üzerine çilek dilimleri diizin. Kalan irmikli karışımı kalıba dökün. Çilek dilimleri ile süsleyin. Bu arada tart jölesini vişne suyu, vanilya ve tozşeker ile karıştırıp pişirin. Kıvam alınca ocaktan alıp karıştırarak soğutun. Jöleyi pastanın ortasından balayıp kenarlara yayarak çileklerin üzerine dökün. Soğutun. Kalıptan çırkartın ve dilimleyerek servis yapın....
21 yorum:
Hmmm cok güzel görünüyor.Insan dayanamaz ya bu muhtesem görüntüye...Gülaycim ellerine saglik.
Gülaycımmmmmmmm
Nefis olmuş nefis. Rengine, şıklığına bayıldım. Eminim lezzeti de şahanedir.
Ellerine sağlık canım
sevgiler
Gülaycığım ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor diğer tüm yaptıkların gibi. Sunum da süper .Sevgiler.
Gülay'cığım ne canlı renkleri var, çok güzel olmuş tatlın. Katılımın için çok teşekkür ediyorum, hemen alayım tatlımı.
Çok güzel görünüyor
döktürmüşsün yine eline sağlık
hayırlı cumalar olsun inşallah
ellerine sağlık harika harika harika görünüyor.sevgiler
ELLERİNE SAĞLIK CANIMM YİNE HARİKA BİR TARİİFFF:))
Ellerine sağlık Gülay'cım....
Canım harika bir görüntü ellerine
sağlık öpüyorum...
görünt muhteşem eminim tadı da öyledir.ellerine saglık.
enfes görünüyor.ellern,ze sağlık
Canim tek kelime nefis görünüyor afiyetler olsun.
merhaba..ben bişeyi merak ettim..ben de vişne suyu ile jöle yapıyorum evde..bu tatlıya da kendim hazırlasam olur mu..ve çilekle vişneli jölenin tadı birbirini bozmuyor mu merak ettim..tatlınız harika gözküyor ellerinize sağlık
slm cnm ben etkınlığı karçımışım bende sızdekı tarıflerı not aldım:))) ellerınıze sağlık...
sevgili başıyazmalı kız:)
tabiki de evde yaptığın vişne suyu ile yapabilirsin. Hemde çok güzel olur.. Çilekle ile vişneli jöle tadını bozmuyor..
sadece benim kullandığım çilekler çok büyüktü dilimlerken güzel olmadı küçük çilekle yaparsan bu sorunuda ortadan kalırabilirsin..
sevgilerimle...
Cok guzel olmus canım
Ellerıne saglık
Sevgıler
Merhaba Gülaycığım, uzun bir aradan sonra tekrar aranizdayım. Bende artık bloggere geçtim. Yeni sayfamda beklerim seni. Harika bir tatlı olmuş. Kırmızı beyaz ne güzel duruyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler Nesrin
http://tarifbahcesi.blogspot.com
nefis görünüyor, ellerine sağlık, ben muhallebisinin içine biraz yağ katıp hafif kaşıkla çırptırıyorum. Daha kremalı oluyor. Sadece öneri sevgiler
hazır şekerli vişne suları varya onlardanmı kullandınız?
merhaba,
evet hazır vişne suyu kullandım, ev yapımı varsa onunla daha da iyi olur:)
sevgilerimle
Yorum Gönder