malzemeler:
- 800 gr. enginar
- 2 diş sarmısak
- 1 çay kaşığı kimyon
- karabiber
- zeytinyağı
- limon
- tuz
yapılışı: Enginarları limonlu suda haşlayın. Enginarı, ardından da sarmısak, kimyon ve 3 yemek kaşığı zeytin yağını robata koyup karıştırın. Püre haline gelince tuz ve karabiber atın. karıştırın. Püreyi servis yapacağınız kaseye alın. Bir cezve içinde zeytin yağını kızdırıp, içine pul biber, kırmızı toz biber atıp, karıştırın. Pürenin üzerinde gezdirin. Sıcak pide yada galete ile servis edebilirsiniz...
afiyet olsun....
8 yorum:
Değişik ve güzel eline sağlık canım.
canım tekrar tebrik ederim seni canım
harika olmuş ellerine sağlık
sevgiyle kal
ellerine sağlık canımm enginarla yeni tanışan biri olarak güzel bir alternatif oldu bana:))
Canım ellerine sağlık enginara bayı
lırım denemek lazım öpüyorum...
ellerine sağlık.
çok beğendim.teşekkürler yeni bir alternatif sundun bize.ellerine sağlık...öpüyorum
ellerine sağlık
Tam bandira bandira yenilebilecek harika bir lezzet olmus bu dip sos, ellerine saglik diyorum.
Sevgilerimle
Yorum Gönder