malzemeler:
- Pandispanya için:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı nisaşta
- 1 yemek kaşığı kakao
- yarım çay bardağı kaynar su
- 1 paket k.tozu
- 1 paket vanilya
yapılışı: Yumurtaların sarısı ile beyazı ayırın. Beyazları kar haline gelene kadar çırpın. Çırptığınız kabı ters çevirdiğinizde düşmüyorsa olmuş demektir;) Diğer kapta sarıları ile şekeri ve kaynar suyu çırpıyoruz. Daha sonra unu, kakaoyu,nişatayı, k.tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpın. En son diğer kapta çırptığımız yumurta beyazlarını ekliyin ve dikkatlice karıştırın. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dökün. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15- 20 dakikada pişirin. Çıkartıp soğumaya bırakıyoruz. Tercihen 1 gece dinlendirin.
ara kreması için:
- 250 gr süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1/2 çay bardağı un
- 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
- 3 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı vanilya
yapılışı: Bütün malzemeyi soğukken tencereye koyalım ve devamlı karıştırarak (puding gibi) pişirelim. Arzu ederseniz piştikten hemen sonra içerisine kıvam vermesi için çok az margarin ilave edip karıştırabilirsiniz. Ilınınca kullanıma hazırdır.
ganaj için:
- 400 gr. bitter çikolata
- 400 gr. krema
yapılışı: Küçük bir tencereye kremayı boşaltın. Kaynama noktasına gelince altını kapatın. Bitter çikolatayı parça parça kopartıp içine atın. Tamamen eriyene dek karıştırın. Ilınınca buzdolabında 2-3 saat bekletin.
ara katları için:
- tuzsuz antep fıstığı
- damla çikolata
afiyet olsun...
5 yorum:
Hiç şeker hamurlu pasta denemedim. Ellerinize sağlık.
Sevgiler
ne şirin olmuşlar ellerine sağlık canım
sevgiler
bakdım kaldım ne kadar şirin olmuş..
Ellerıne sağlık hayran kaldım.
Sevgilerle..
canım ellerine sağlık pasta şahane olmuş,görüntü mükemmel.tadıda öyledir.sizleri çok özledim.
Çok güzel bir çalışma olmuş sevgili Gülay. Hem seni ebeledim, Narince'ye bir bak istersen.
Yorum Gönder