- 1 litre süt
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 2 adet muz
- 100 gr. margarin
- 1 paket vanilya
- süslemek için renkli granül şeker yada rendelenmiş çikolata
yapılışı: Bir tencereye sütü, unu, nişastayı, şekeri ve yumurtayı alıp, çırpın. Kısık ateşte göz göz olup koyulaşıncaya kadar pişirin. Margarin ve vanilyayı ilave ettikten sonra tencereyi ateşten alın. Servis kaselerine muz doğrayıp, üzerine muhallebi dökün. Soğuduktan sonra renkli granül şeker yada rendelenmiş çikolata ile süsleyin.
afiyet olsun...
11 yorum:
Mımm muzlu olan herşeyi çok severim:)
ellerine sağlık Gülaycım..
Ellerine sağlık tatlım :)
Muzlu muhallebi çok nefistir.Elinize sağlık.Mine
canım çok iyi bir zamanla ma aklımdan diyordum söyle guzel muzlu birseyler olsada yesem diye senin tarifini gördüm off ben şimdi akşamı nasıl etcem ya :((
sana afiyet bal olsun löp löpde et olsun hahahaha
bensiz yiyorsun ya ondan dedim et olsun diye :)))
muz ve sütün buluşması ,eminim harikadır ellerine sağlık
sevgiler
Canım nasılda çekti şimdi ellerine sağlık gülaycığım...
ELLERINE SAGLIK NEFIS OLMUS
SEVGILER
sütlü tatlıları çok severim ama hiç muzlu denememiştim..ellerine sağlık canım...
Canim benim blogumda senin icin bir cicek var alirsan sevinirim sevgiler öptüm.
eline sağlık.bayılırım..
muhallebinin rengi koyu olmuş, muzlar dipte ise nedeni nedir?
Yorum Gönder