malzemeler:
- 6 adet patates (orta boy)
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krema (200 ml)
- 1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 diş sarmısak
- karabiber, pulbiber, muskat, tuz
yapılışı: Patatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun. Çok ince olacak şekilde halka halka doğrayın. Bir kasede doğranmış patatesi, sütü, kremayı kaşar peynirin yarısını ve baharatları koyun ve karıştırın. Uygun ebatta bir borcamın içini ikiye bölünmüş samısağın kesik tarafını gezdirin. Tereyağ ile yağlayın ve patatesli malzemeyi içine koyun. (dilerseniz balık sırtı gibi dizip güzel bir görüntü almasını sağlayın. benim bu defa zamanım kısıtlı idi gelişi güzel boşaltım ) 180 derece fırında ilk yarım saati üstü kabalı, ikinci yarım saati üzeri açık olarak pişirin. Kalan kaşar peynirini üzerinde serpip çok az daha pişirin.
afiyet olsun...
13 yorum:
Benimde sık yaptığım bir fırın garnitürü, yanındaki yemeğe göre kremalı yada kremasız (tuz ve az sıvıyağa bulanmıs) olarak hazırlıyorum.
Elinize sağlık.
kalabalık iftar sofraları ne güzel.ellerine saglık.
Ellerine sağlık gülaycım çok severim kremalı patatesi size afiyetler olsun
ımmm nefıs görunuyor canım elelrıne sağlık sevgıler:)
Et ve tavuk yemeklerinin yanında bayılırım. Ellerinize sağlık.
Sevgiler:)
çok sevdiğim bir yiyecek bu Gülaycım.Ellerine sağlık.blogunu gezmek keyifli.Ben de Filiz makarna tesislerini gezmiştim canım ama bu şekilde görüntülemedim.Bayağı üzüldüm.Neyse bundan sonra ben de yazarım.Sevgiler...
çok sevdiğim bir yiyecek bu Gülaycım.Ellerine sağlık.blogunu gezmek keyifli.Ben de Filiz makarna tesislerini gezmiştim canım ama bu şekilde görüntülemedim.Bayağı üzüldüm.Neyse bundan sonra ben de yazarım.Sevgiler...
Gülaycım süper eline sağlık patatesi zaten çok severim. sevgiler canım
Bekleriz artık her gün yeni bir tarif:))
Benim de çok sık yaptığım bir tarif bu, patates olur da lezzetli olmaz mı zaten. ellerine sağlık
Gülaycığım kremalı patatese bayılırım nefis olmuş ellerine sağlık.
Çok lezzetli görünüyor,bayılırım kremalı patatese,ellerine sağlık,sevgiler.
süper olmuş ilk fırsatta deniyeceğim
Yorum Gönder